Fashion

Zien: dit was de favoriete tas van prinses Diana

Zien: dit was de favoriete tas van prinses Diana

Prinses Diana was (en is) een stijlicoon voor velen. Ze inspireerde – en inspireert nog steeds – veel modeliefhebbers met haar classy outfits. Zoals elke vrouw had ook zij een kast vol tassen, al was er één favoriete tas die prinses Diana heel vaak droeg om haar arm.

Prinses Diana’s favoriete tas

Prinses Diana kreeg haar favoriete tas ooit, in September 1995, cadeau van de destijds Franse first lady Bernadette Chirac. Tijdens de opening van een tentoonstelling in Parijs kreeg Lady Di een prachtige, zwarte Dior tas, wat op dat moment nog een sample was. Het was dus nog helemaal niet te koop! Lady Di was er zo blij mee, dat ze haar nieuwe, favoriete tas meerdere keren meenam naar royal meetings.

Lady Dior Bag

In eerste instantie noemde het modehuis de Dior tas ‘Chouchou’. Nadat prinses Diana vaker werd gespot met de iconische Dior tas, vernoemde het modehuis de tas naar de Britse royalty. Sinds 1996 heet het de Lady Dior Bag en nog steeds wordt het verkocht onder deze naam. Wij moeten nog even doorsparen voor de tas, maar celebs als Florence Pugh en Jisoo (van girl band Blackpink) zijn al ooit gespot met een Lady Dior Bag. Het is dan ook een tijdloze tas. Elk jaar krijgen kunstenaars weer de kans om een nieuw ontwerp te maken voor de favoriete tas van prinses Diana. De Lady Dior Bag is tijdloos en here to stay!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top