Fashion

Aha! Daarom krijg je altijd gaatjes aan de onderkant van je T-shirt

Aha! Daarom krijg je altijd gaatjes aan de onderkant van je T-shirt

Herken je dat? Je hebt niet lang geleden een nieuw T-shirt gekocht en na een aantal dagen spot je gaatjes aan de onderkant. Oh no, zouden er motten in de kledingkast zitten? Geen zorgen! Grote kans dat er een heel andere reden achter zit. En lucky you, je kunt er iets tegen doen.

Kwetsbaar draadje

Wanneer je bij T-shirts snel gaatjes krijgt aan de onderkant, ligt het allereerst mogelijk aan de kwaliteit van je T-shirt. Sommige shirts, vaak de goedkopere T-shirts, worden gemaakt met één draad (ook wel single jersey genoemd), waardoor het dus sneller breekt. Zodra het kwetsbare draadje breekt, ontstaat er direct een gat. Oei!

Wrijving met metaal

Al ligt het niet alleen aan de kwaliteit van je kleding. Gaatjes aan de onderkant van je T-shirt ontstaan ook door wrijving en dan met name tegen metalen dingen, zoals het knoopje van je jeans of de rits. Als je achter de kassa werkt, of een andere toonbank, heb je ook pech. Dat helpt namelijk niet erg mee bij het voorkomen van gaatjes. Daarnaast kunnen ook een zware crossbody tas of autoriem gaatjes veroorzaken in je T-shirts.

Zo voorkom je gaatjes in je T-shirt

Nu vraag je je natuurlijk af: hoe voorkom ik die stomme gaatjes in mijn T-shirt? Allereerst kun je simpelweg een hemdje dragen onder het T-shirt. Al snappen we dat dit in de lente en zomer erg warm is, maar het beschermt je T-shirt wel tegen gaatjes aan de onderkant. Draag je liever geen hemdje? Stop dan je T-shirt in je broek, dat schijnt ook te helpen. Of koop op voorhand T-shirts van meer kwaliteit, die zijn gebreid met twee draden. Deze zijn vaak wel iets duurder, maar ook duurzamer. T-shirts van biologisch katoen bijvoorbeeld zijn een stuk dikker en steviger.

t-shirt biologisch katoen NA-KD
Recht cropped T-shirt met strepen van biologisch katoen bij NA-KD
t-shirt biologisch katoen Scotch & Soda
Slim fit T-shirt met korte col van biologisch katoen bij Scotch & Soda

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top