Interior

Met deze 4 trucjes geniet je nog langer van je bloemen

Met deze 4 trucjes geniet je nog langer van je bloemen

Je wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk genieten van je nieuwe, verse bloemen. Niet alleen staat het mooi in een interieur, ook helpt een bos bloemen tegen stress. Wekelijks water geven helpt al wel, maar met deze hacks houd je de bloemen nóg langer in leven!

1. Aspirine

Aspirine is niet alleen een medicijn voor mensen met hoofdpijn, maar ook een middel tegen verwelkte bloemen. Je hoeft alleen de aspirine te vermalen. Vervolgens voeg je dit toe aan het bloemenwater. In aspirine zit salicylzuur, wat bacteriën tegenhoudt om zich verder te verspreiden.

2. Een lepeltje bleek

Wat ook helpt tegen bacteriën in je bloemenwater is een lepeltje bleek. Wat je moet doen? Voeg per liter water, in de vaas, een kwart theelepel bleek en een schepje suiker toe. Roer dit goed door elkaar en zet vervolgens je bloemen erin. De bleek zorgt dat er geen schimmel ontstaat in de vaas.

bloemen langer in leven tips
Vaas Distinct – Glas Donkergrijs – Ø20x25cm bij Dutch Home Label

3. Een beetje wodka

Dit is wel een heel bijzondere hack om bloemen in leven te houden. Toch schijnt een beetje wodka ook goed te helpen tegen bacteriën in het bloemenwater. De wodka zorgt dat er geen bacteriën ontstaan in je vaas met bloemen.

4. Koperen muntje in vaas

Wat je tot slot kunt doen voor je verse bloemen, is een koperen muntje in de vaas leggen. Zorg dat je het muntje, bijvoorbeeld vijf cent, van tevoren in de vaas legt. Vervolgens maak je je bloemen klaar (schuin afsnijden en onderste blaadjes verwijderen) en zet je ze in de vaas met water. Het koper van je muntje werkt als zuurteregelaar en zorgt er wederom voor dat bacteriën minder makkelijk groeien.

bloemen langer in leven tips
Vaas Allure Wave – Large – Glas Chocolade Bruin – 9,5x27cm bij Dutch Home Label

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top