Lifestyle

Dit is de beste VPN provider van 2022

Dit is de beste VPN provider van 2022

VPN: Virtueel Privacy Network. Het woord doet misschien wel een belletje rinkelen bij je. Het gebruik van een VPN wordt steeds populairder anno 2022 omdat veel mensen thuiswerken of op reis ook bereikbaar willen zijn. Daarnaast is een VPN ideaal voor het streamen van films. We vertellen je wat de beste VPN provider van 2022 is.

Wat is een VPN?

Wat is een VPN eigenlijk? Als je nog nooit van dit woord gehoord hebt, kunnen wij ons voorstellen dat we je even moeten bijpraten. Een VPN maakt het mogelijk een veilige verbinding te maken met het netwerk van het bedrijf waar je werkt. Je verbinding is versleuteld, wat veel hackers en cybercriminelen buiten de digitale deur houdt. Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat de bedrijfsgeheimen op straat belanden. Dat is natuurlijk niet het enige voordeel. 

Vrijer internetten met een VPN

Het instellen van een VPN zorgt voor anoniemer, veiliger en vrijer internetten. Je locatie en internetgedrag zijn niet meer voor iedereen zichtbaar. Daarnaast biedt het meer vrijheid: je kunt toegang krijgen tot websites die normaal geblokkeerd zijn.  Jouw online verkeer verloopt via een versleutelde, beveiligde verbinding naar de externe server van jouw VPN-aanbieder. Zelfs als jij op een openbaar Wi-Fi netwerk zit, is jouw verbinding alsnog veilig voor pottenkijkers. 

Wat kost een VPN?

Er is een groot prijsverschil tussen de verschillende VPN-providers en daarom zit er ook een prijsverschil in de diverse diensten. Toch zijn de meeste VPN’s tussen de €2 en €7 per maand, als je een abonnement voor langere tijd afsluit. Kies je ervoor om een abonnement voor kortere tijd af te sluiten, dan betaal je vaak rond de €12 per maand bij de grotere VPN providers.

De beste VPN provider van 2022

Over grote VPN aanbieders gesproken: bij welke VPN provider kan je het beste een abonnement afsluiten om veiliger te kunnen internetten? We hebben het voor je uitgezocht. Op nummer één staat NordVPN: een allround VPN die super gebruiksvriendelijk is. Al vanaf 2,89 euro per maand kan je elke maand veilig internetten met deze VPN. NordVPN staat vooral bekend om haar veiligheid wat betreft online privacy, wat je dus goed kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een online ondernemer bent of sowieso veel bankzaken op het web regelt. De VPN met de beste kwaliteit-prijsverhouding is bij uitstek Surfshark. Perfect ook als je een simpele VPN zoekt met niet te veel poespas, maar wel goede gebruiksvriendelijkheid.

Extra fijn: hij kost je maar 2,09 euro per maand. Maakt het je niet veel uit hoeveel je uitgeeft aan een goede VPN? Dan adviseren we om voor ExpressVPN te gaan, want zij staan bekend om gebruiksvriendelijke applicaties voor verschillende besturingssystemen. Deze VPN is wel iets duurder: voor 6,19 per maand heb je een abonnement op ExpressVPN, maar het is zeker het overwegen waard. Al met al is het vooral belangrijk dat je bij jezelf nagaat waar de focus van een VPN bij jou op moet liggen. Kijk je vooral series in Amerika? Vind je privacy heel belangrijk of richt je je vooral op shoppen in het buitenland? Er zijn genoeg mogelijkheden voor de beste VPN provider van 2022.

Bron: VPN GIDS
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top