Interior

4 x tips om jouw zithoek stijlvol in te delen

4 x tips om jouw zithoek stijlvol in te delen

Lange avonden met vrienden of onderuit gezakt op de bank, met popcorn en een comedy film. Je zithoek is dé plek als het gaat om comfort in je huis, want daar wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt. De ruimte moet zich lenen voor iedere gelegenheid en vooral lekker comfortabel zijn. En dan het liefste ook nog stijlvol ingericht. Met deze tips creëer je een comfortabele en stijlvolle zithoek.

Bepaal de afstand

Waar je je tv neerzet kan heel bepalend zijn voor de inrichting van je zithoek. Vaak zet je de tv op een meubel of hang je deze tegen de muur. En de bank staat daar dan recht tegenover, zodat je het scherm goed kan zien. Houd hierbij altijd rekening met de afstand tussen de tv en de rest van de meubels, want het is natuurlijk niet ideaal als je meubels heel ver van de tv afstaan. Dit oogt vaak ook heel leeg.

Als je een ruime woonkamer hebt, dan wil je een intieme zithoek creëren. Dit doe je door de bank, de salontafel én eventueel een fauteuil meer naar het midden te verplaatsen en dichter bij elkaar neer te zetten. Achter de bank kun je dan bijvoorbeeld een stijlvolle sidetable neerzetten. En om het strak en stijlvol te houden is het aan te raden om een mooi tv meubel te gebruiken, die onder de tv kan staan. Als het tv meubel en de sidetable in dezelfde kleur of stijl zijn, maak je al snel één geheel van de zithoek. Laat deze stijl in nog een paar kleinere items terugkomen en je zithoek is stijlvol en toch intiem ingericht.

De bank

Welke bank je kiest, is ontzettend bepalend voor het comfort. Maar een bank zet ook de toon voor de zithoek. De balans hierin vinden is daarom essentieel. Kies je voor een comfortabele bank waar je lekker in kan ploffen? Houd de rest dan minimalistisch en rustig. Zorg dat de bank en de kussens in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal zijn, zodat je interieur een geheel wordt. Houd je liever van een strakker design? Dan kun je het comfort weer terugbrengen door met kussens van andere stof of kleurtint te werken. Bij voorkeur in dezelfde basiskleur als de bank, maar welke de vorm, tint en het materiaal is vrije keuze!

Kunst aan de muur

Om je zithoek stijlvol in te richten zou je kunnen overwegen om kunst aan de muur te hangen. Een mooi kunstwerk boven de bank kan heel veel betekenen voor de sfeer van de zithoek. Houd je van abstracte kunst? Ga dan voor een mooi stuk in natuurlijke kleuren, zodat het kunstwerk niet al te veel aandacht opeist en de rest van de zithoek ook nog steeds mooi uit komt. Een mooie artistieke zwart-wit foto is ook altijd een goed idee!

Een vloerkleed

Wel of geen vloerkleed in de zithoek? Het hangt natuurlijk volledig af van de rest van de inrichting en welke sfeer je wilt overbrengen. Ga je voor een intieme warme sfeer, dan is een vloerkleed essentieel. Maar ook in een strak en minimalistisch interieur komt een mooi vloerkleed goed tot zijn recht. Het kleed kan onder de salontafel geplaatst worden of de hele zithoek bedekken. Ideaal als je een tv meubel hangend boven de grond hebt, want dan is het ook nog makkelijk met stofzuigen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top