Interior

Op deze manier richt jij jouw hal functioneel in

Op deze manier richt jij jouw hal functioneel in

De hal van je huis is het eerste dat iemand ziet. De inrichting van je entree moet dus wel pico bello in orde zijn! Al is het soms wel een uitdaging, vooral wanneer je een smalle hal hebt. Hoe zorg je voor een handige indeling? Nou, let op deze dingen en je hal ziet eruit als een perfecte interieurfoto op Pinterest.

Lage dressoirkast

Zorg allereerst voor een smalle, lage dressoirkast met deurtjes. Dit is vooral handig voor het opbergen van je schoenen. Al kun je hier natuurlijk bijvoorbeeld kleine paraplu’s of winteraccessoires bewaren.

Spiegel

Een goede tip bij een kleine hal is om vervolgens een spiegel op te hangen. Hang deze bijvoorbeeld boven je dressoirkast. Niet alleen is een spiegel handig om last minute je make-up te checken. Ook voelt de ruimte groter dankzij de spiegel.

Kapstok

Wanneer je gasten krijgt, moeten ze natuurlijk ergens hun jas kwijt kunnen. Daarom is een kapstok wel heel belangrijk en functioneel in een hal. Je kunt voor een echte kapstok gaan, maar bijvoorbeeld ook voor losse haken op de muur. Bij een smalle hal is een kapstok aan de muur wel het slimst. Daarmee bespaar je ruimte op de grond.

Sleutelrekje en postbakje

Een ander onmisbaar ding in een functionele hal is het sleutelrekje! Dankzij een paar speciale haakjes voor je sleutels kun je deze nooit vergeten. Daarnaast kun je vervolgens ook een postbakje hangen. Stel dat er net een brief op de mat belandt, op het moment dat jij weg gaat. Dan kun je het snel ergens kwijt en vergeet je het bij thuiskomst niet te lezen.

Loper

Natuurlijk heb je een deurmat voor de vieze voetjes, maar daarnaast moet je ook zeker een (rode) loper hebben. Dat staat heel chic in je hal! Vooral in een smalle hal staat zo’n lang vloerkleed mooi.

Poef (met opbergruimte)

Bij het aan- en uittrekken van je schoenen is het fijn, als je even ergens kan zitten. Een functionele hal kan dan ook niet zonder een stoeltje. Heb je veel opbergruimte nodig? Kies dan een poef, waar je spullen in kwijt kan. Handig!

Poef Snog – Velvet Jade Groen, Zwarte poten – 45x45x47cm bij Dutch Home Label

Kamerplant

Planten doen het altijd goed in een interieur. Ze fleuren elke kamer op. Al zijn planten daarnaast ook gewoon heel gezond. Zelfs in een hal, hoe klein de ruimte ook is, kun je een kamerplant toevoegen. Doe je kamerplant in een mooie pot op de grond of zet het plantje op je dressoir.

Grote schaal

Tot slot nog een handige tip voor de inrichting van je hal, waar je misschien niet meteen aan denkt. Als je toch een dressoir in de hal hebt gezet, kun je hier ook een grote schaal op plaatsen. Deze schaal kun je gebruiken voor eh, ja, van alles. Misschien wil je last minute een pepermuntje kunnen pakken? Vul de schaal dan daarmee. Dat zullen je gasten vast ook waarderen!

@arielarts

 

♬ MY HUMPS X ALTEGO REMIX - ALTÉGO
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top