Travel

We're going to Ibiza: de mooiste stranden op het eiland

We're going to Ibiza: de mooiste stranden op het eiland

Ga je naar Ibiza en wil je lekker bruin bakken op de mooiste stranden? Ga je voor een strand met een goede sfeer waar je cocktails kunt drinken of ben je meer opzoek naar een rustig strand? We hebben een aantal stranden geselecteerd. Ibiza heeft 70 stranden, maar dit toch echt wel de mooiste.

Dit zijn de mooiste stranden van Ibiza

Cala Boix

Je kan dit strand vinden aan de oostkust van Ibiza. Je kunt er tot rust komen. Het een donker, bijna grijs strand. Relax van de wind en de zee. Wees voorzichtig met het afdalen naar het strand toe, want het is er erg steil. Het donkere zand wordt erg warm door de zon, dus schoenen of stevige slippers zijn echt een must!

Sa Caleta

Een andere naam voor dit strand is ook wel: Es Bol Nou. Het strand is omringt door schitterende bomen en kliffen. De zee is erg rustig hier, dus perfect voor als je lekker wil genieten op je luchtbed bijvoorbeeld. Veel toeristen komen hier omdat het een mega mooie plek is om een foto te maken.  Het strand ligt in het zuiden van Ibiza en er zijn genoeg restaurants te vinden!

Cala Benirrás

Het heldere water maakt deze zee perfect voor de ultieme duikervaring. Je spot hier de meest kleurrijke vissen en het strand is een afwisseling van zand en kiezelstenen. Ben je hier op zondag? Dan heb je geluk! Iedere zondagavond bij zonsondergang speelt de hippie-gemeenschap trommelmuziek. Dit strand moet je zeker gezien hebben!

Cala Conta

Dit strand is erg populair en heeft ontzettend veel voorzieningen. Je kunt er ligbedden en parasols huren, er zijn verschillende restaurants in de buurt en je kunt er gebruik maken van douches en toiletten. De lichtblauwe zee is zó aantrekkelijk hier dat je dit strand niet kunt overslaan. Je kunt dit strand ook goed bereiken via de auto, bus of de ferry. Ook kun je er goed parkeren! Het zal in de zomer wel erg druk zijn met auto’s, dus houd daar wel rekening mee.

Cala Vadella

Dit is een redelijk groot strand. Dit strand is vooral ideaal als je kleine kinderen hebt, want het water is er erg ondiep. Naast het strand liggen er gezellige strandtentjes en winkels. Het is er wel iets minder intiem. Kom je voor de rust? Dan zou ik deze overslaan. Maar houdt je van gezellige drukte? Dan zou je hier zeker even een bezoekje moeten brengen.

Cala d’Hort

Je hebt hier het mooiste uitzicht van het hele eiland. Je hebt namelijk uitzicht op Es Vedra. Dit strandje is klein met zand en veel rotsen. Het is er klein en dus ook snel vol. Wil je een strandbedje bemachtigen? Dan moet je er snel bij zijn!

Bronnen: @Beleef Ibiza, @Ibiza Magazine

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top