Fashion

Zo draag je zwart in de zomer

Zo draag je zwart in de zomer

Zwart is een mega mooie en makkelijke kleur om te stylen. Meestal worden we aangemoedigd om wit te dragen in de zomer. Witte kleding zou koeler zijn en zwarte kleding zou de warmte absorberen. Maar wist je dat dit helemaal niet waar is? In tegenstelling zelfs! Zwarte kleding zou je juist beschermen tegen de warmte. Zo draag je zwart in de zomer.

Zwarte kleding stylen

Warme stoffen

Houd wel rekening met het materiaal van zwarte kleding. We zeiden eerder dat zwarte kleding niet absorbeert, maar trek vooral geen leer of zwaar winterse kleding aan, want dat soort materialen absorberen warmte juist wel! Materialen zoals wol en fluweel trekken wel veel warmte aan en dan is het in de zon echt niet meer te houden. Kies daarom vooral voor luchtige stoffen zoals kant of linnen.

Linnen mini-jurk met gekruiste rug, NA-KD | €57,95

Show your skin!

Wanneer je wat meer huid showt, is de kans kleiner dat je het erg warm krijgt. In combinatie met de kleur zwart is dat al snel een tikkie sensueel. Kies je bijvoorbeeld voor een mooie lange zwarte jurk? Ga dan vooral voor een open schoen. Mocht je liever kiezen voor een andere all black look, kies dan ook vooral sandalen of andere open schoenen.

Leren sandalen met hakken, Mango | € 49,99

 Het juiste ondergoed

Hoe meer huid je laat zien en hoe dunner je kleding is, hoe beter je je ondergoed ziet. Kies daarom altijd voor het juiste ondergoed. Het is niet zo erg dat mensen dat beter zien, maar zorg er dan wel voor dat mensen niet tegen je oudste ondergoed aankijken. Ga voor een mooie bh of bralette in de kleur zwart. Zo valt het minder op en als mensen het toch zien, zie je er alsnog fantastisch uit!

Bralette, NA-KD | €26,95

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top