Interior

Je plafond een kleurtje geven: dit is waarom je dat echt moet proberen

Je plafond een kleurtje geven: dit is waarom je dat echt moet proberen

Wanneer je jouw huis gaat schilderen denk je waarschijnlijk aan welke kleuren jij jouw muren wil geven. Maar kleurtjes zijn niet alleen bedoeld voor muren. Als jij jouw woonruimte een nieuwe look wil geven, moet je zeker het plafond niet over het hoofd zien. En dit is waarom.

Het maakt een ruimte groter of juist intiemer

Wanneer je te maken hebt met een grote ruimte, kan een donkere kleur op het plafond je ruimte een stuk intiemer maken. De donkere kleur creëert een illusie waardoor het lijkt alsof het plafond lager is. Dit maakt de kamer een stuk knusser. Wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte kan het juist voordelig zijn om het plafond een lichte kleur te geven. Hierdoor lijkt de kamer een stuk opener en ruimtelijker.

Het creëert een verfijnde look

Wanneer je een kamer een meer verfijnd uiterlijk wil geven, kun je het plafond dezelfde kleur geven als de muren. Vervolgens kun je wit gebruiken om langs de randen te verven. Hiermee creëer je een contrast waardoor de ruimte meer dimensie krijgt.

Laat neutrale kleuren opvallen

Heb jij een keuken met witte kastjes en een wit aanrecht? Gebruik dan een felle kleur op de muur en op het plafond om de ruimte interessanter te maken. Ga hier voor een opvallende kleur zodat jouw witte keuken er echt uitspringt.

Laat een gedetailleerd plafond opvallen

Wanneer jij een plafond hebt met mooie details, wil je natuurlijk niet dat mensen dat over het hoofd zien. Geef jouw plafond daarom een kleurtje om ervoor te zorgen dat de blikken van jouw bezoek direct omhoog gaan. Gebruik hiervoor een lichte, felle kleur als highlights voor jouw plafond. Dit werkt ook erg goed wanneer je witte muren hebt omdat het een groot contrast creëert.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top