Interior

Zonnige kinderkamer: 10 x inspiratie en shoptips

Zonnige kinderkamer: 10 x inspiratie en shoptips

Een kinderkamer hoort een fijne kamer te zijn waar je kind lekker tot rust kan komen en fijn kan spelen. Alleen wil je natuurlijk ook dat het er trendy uitziet. Zin om de kinderkamer een flinke make-over te geven? Dit is 10 x kinderkamer inspiratie (inclusief shoptips!) 

Kinderkamer inspiratie #1 - Perzik en rotan

Uitpakken met kleur mag dit jaar helemaal en dat zien we ook terug in ons interieur. De kinderkamer hoeft bovendien allang niet meer klassiek blauw of roze. Kies bijvoorbeeld eens voor perziktinten. Zo blijft de kamer ook lekker licht én oogt het ook stylish. Helemaal als je het met rotan meubels en accessoires combineert.

kinderkamer inspiratie
Rotan Regenboog XL bij Bol.com

Kinderkamer inspiratie #2 - Meer perzik en aardetinten

kinderkamer
Commodemandje Cairo bij Koeka.com

Kinderkamer inspiratie #3 - Wit en hout

Een combinatie die in elke kinderkamer goed kan: wit en hout. Klassiek, maar toch ook modern. Zeker als je het combineert met hippe accessoires. Denk aan mooie prints, houten speelgouditems en zachte knuffels. Heel gezellig!

Kinderkamer inspiratie #4 - Groen

Ook één bepaalde kleurtint kiezen is een goed idee. Naast perzik is bijvoorbeeld ook groen populair. Perfect voor elke kinderkamer. Voeg planten toe en houten meubels voor een fijne sfeer.

babykamer inrichten
Noppies Boxkleed Blooming Clover Terry bij Noppies.com

Kinderkamer inspiratie #5 - Voeg een neonlichtje toe

Maak het funky en kies voor een neonlichtje aan de muur. Ook spotten we veel hip kinderkamerbehang op Instagram. Van botanische bladeren tot vogels - op de kinderkamer mag je los gaan met behang. Het mag gezien worden! En zelfs met een neonlichtje of lief maanlichtje op de wand is dat nog prachtig.

kinderkamer inspiratie
Maanlampje bij Bol.com

Kinderkamer inspiratie #6 - Oudroze is te cute

Liever wat klassieker? Dan is oudroze onwijs leuk. Een klamboe om het bedje van je kindje, houten meubels of juist wit. Richt de kinderkamer in naar je eigen smaak en zorg dat je er een fijne sfeer in creeërt met veel licht.

kinderkamer inspiratie
States&Klein Bedhemel - Klamboe bij Bol.com

Kinderkamer inspiratie #7 - Botanisch tintje

Van perzik- en groentinten naar de botanische vibe. We zien steeds vaker urban jungles en die komen ook voor op kinderkamers. Perfect om je kinderen dingen over planten te leren én het staat ook nog eens heel hip. Bovendien kunnen je kinderen als ze wat ouder zijn een eigen moestuintje verzorgen op hun kamer. Cute!

kinderkamer, babykamer
Ledikant Demi Wit 60 x 120 cm bij Bol.com

Kinderkamer inspiratie #8 - Roze met hout

Kinderkamer inspiratie #9 - Funky

Nog meer funky. Ga los met kleur, neonlichten en prints op de muur. Of kies voor een opvallend kleed of behang. Hoe gekker, hoe beter. Alleen een beetje samenhang is natuurlijk wel fijn, dus kies vantevoren wel een beetje een kleurenpalet uit. Zo hou je eenheid in de kamer en wordt het geen bijelkaar geraapt zooitje. 

Kinderkamer inspiratie #10 - Rotan, rotan, rotan

rotan, kinderkamer, kapstok, babykamer
Kapstok Rotan Wandkapstok bij Bol.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top