Lifestyle

Rijk worden met crypto: waarom je nog niet te laat bent

Rijk worden met crypto: waarom je nog niet te laat bent

Rijk worden met crypto: de verhalen vliegen je tegenwoordig op het gemiddelde verjaardagspartijtje om de oren. De één is er nog succesvoller mee dan de ander. Als je die vage kennis moet geloven dan kun je maar beter nú direct in crypto investeren. Het is geen slecht idee om je te verdiepen in deze beleggingsvorm, maar de vraag is wáár je je kansen dan op moet inzetten. 

Hoe kan je rijk worden met crypto anno 2022?

Kan je miljonair worden met crypto? Is het eigenlijk al te laat om nog in de hype te stappen? En hoe zit het eigenlijk met de bitcoin koers? Grote kans dat dit vraagstuk jou bezighoudt. De digitale valuta crypto wordt de laatste tijd steeds populairder en sommige coins krijgen flink meer waarde. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en wat kun je ermee doen? En in welke crypto kun je het beste investeren? Als je eenmaal besluit dat je geld opzij wil leggen om te investeren in cryptomunten, dan wil je ook weten in welke coin investeren het beste is. Er zijn zoveel cryptocurrencies waar je in kunt investeren die gouden bergen beloven, dat je door de bomen het bos wellicht niet ziet. We leggen je uit of rijk worden met crypto mogelijk is en met welke valuta dat het beste kan. 

Bitcoin als digitaal geld

Gaat er een belletje rinkelen als je het woord ‘bitcoin’ hoort? De allereerste cryptocurrency die in 2009 op de markt kwam, is bitcoin en dat is op dit moment nog de grootste cryptomunt. Dit digitale geld bewaar je in een online wallet. De munten kunnen in waarde stijgen of juist dalen: dat is afhankelijk van het aanbod en de vraag ernaar. Hiermee is Bitcoin een global betaalmiddel dat volledig online gebruikt wordt en die je in sommige landen als betaalmiddel kunt gebruiken. Heb je bij de aanschaf slechts een paar euro betaald voor een munt, dan kan het zo maar zijn dat je munt nu een paar duizend euro waard is. Let wel op: de waarde van één Bitcoin wisselt door diverse externe factoren en is dus extreem gevoelig. De laatste jaren is de interesse in cryptocurrency enorm gegroeid, waardoor de waarde van sommige munten ook stijgen. Je hebt ongetwijfeld weleens advertenties gezien of verhalen gehoord van mensen die rijk worden met crypto. Dat kan ook zeker met bitcoin, maar het is wel goed om te weten wat de voor- én nadelen zijn voor je erin gaat investeren. Er kleven risico's aan. We zetten de voor- en nadelen van ervan voor je op een rijtje. 

Voordelen van investeren in Bitcoin

  • Een groot voordeel is dat de Bitcoin gedecentraliseerd is, wat betekent dat geen enkele partij, zoals een bank, invloed kan uitoefenen op de waarde van de Bitcoin. Inflatie door een tussenpartij is dus niet mogelijk.
  • Bitcoin maakt het mogelijk om onderling waarde transacties te verrichten door middel van een blockchaintransactie. Dat allemaal zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank. 
  • Maak je bijvoorbeeld iets over naar iemand aan de andere kant van de wereld, dan is dat geld vrijwel direct beschikbaar na de handeling.
  • De transacties naar het buitenland zijn goedkoper dan via de banken en dat scheelt enorm, aangezien geld overmaken naar het buitenland duur kan zijn.
  • Je kan anoniem met Bitcoin betalen: nu we in de moderne samenleving leven, zijn we steeds meer op zoek naar zijn naar digitaly privacy. 

Nadelen van Bitcoins

  • Er zijn ‘maar’ 21.000.000 Bitcoins ter wereld en dit zullen er nooit meer zijn. Door de wisselwerking in vraag en aanbod verandert de waarde van een Bitcoin continu. Dat betekent dat de Bitcoin koers behoorlijk onstabiel is.
  • Je hebt niet de garantie dat je overal met Bitcoin kunt betalen. Bitcoins of cryptomunten worden nog niet overal geaccepteerd als betaalmiddel.
  • Werk je met cryptomunten, dan ben je je eigen bank. Dat betekent dat je dus ook je eigen verantwoordelijkheid hebt, zelfs met privésleutels. Wat ook niet heel handig is, is dat wanneer jij die privésleutel kwijt bent, je niets meer met je Bitcoins kunt.

rijk worden met crypto

Rijk worden met crypto anno 2022: is dat nog mogelijk?

Kan je nog rijk worden met bitcoins en ben je niet te laat op de hype gestart? Het geruststellende antwoord is: ja, rijk worden met crypto, oftewel met bitcoin, is nog steeds mogelijk. Door de toenemende vraag naar crypto en de daarbij horende stijgende koersen is er nog steeds kans om goed te scoren met een bitcoin. De totale marktwaarde van crypto stijgt ook nog steeds, net als veel individuele koersen. Hoe groter het project, des te minder risico je hebt om veel geld te verliezen. Investeren in cryptomunten op basis van bitcoin betekent dus minder risisco nemen in vergelijking met andere, minder grote projecten. Zo werd bitcoin een aantal jaren geleden enorm populair, terwijl andere munten na een paar jaar al helemaal van de markt zijn verdwenen. 

Cryptocurrency: wel of niet doen? 

Voorspellen welke crypto het goed zal gaan doen, is helaas nog heel lastig. Cryptocurrency is namelijk nog vrij nieuw. Hoeveel je moet investeren in crypto hangt van jezelf af, maar het kan slim zijn om te investeren in verschillende categorieën. Het is echter geen gegeven dat je dan sowieso winst hebt, dus denk vooral goed na. Daarnaast is een lange termijn visie heel belangrijk. Bitcoin mocht destijds dan populair zijn, maar veel mensen hebben daarbij ook een miskoop gedaan door de munt te kopen toen hij op z’n duurst was. Analyseren en incalculeren: daar draait het vooral om! Investeren in Bitcoin heeft relatief minder risico's dan investeren in jonge, nieuwe projecten. Desondanks is het nog steeds een jonge en volatiele markt.

Advies over crypto kopen

Rijk worden met crypto kan dus nog zeker, maar je moet wel geduld hebben. Het is slim om op verschillende momenten te gaan investeren. Doe steeds goed je onderzoek naar de verschillende projecten, zodat je weet waar je in investeert. Van Bitcoin is echter geen oneindige voorraad, want er gaan slechts 21 miljoen Bitcoins ooit beschikbaar zijn in het netwerk van deze digitale valuta. Ga online op onderzoek uit, lees je in en onderzoek welke soorten crypto jij interessant vindt. Doe wel je research welke sites goed zijn en welke niet, want er zijn verschillende soorten cryptocurrency exchanges. Soms tref je een uitwisseling die lijkt op een traditionele beurs met een tussenpersoon; soms komen kopers en verkopers samen om crypto uit te wisselen. De beste crypto uitwisseling is eentje die de voordelen van beide types combineert. Als je ze weer wil verkopen, kun je je cryptomunten inruilen en krijg je het geld in euro's op je eigen, privébankrekening.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top