Fashion

Wácht even: Balenciaga vraagt 1750 voor afgetrapte sneaker

Wácht even: Balenciaga vraagt 1750 voor afgetrapte sneaker

Balenciaga kennen we allemaal van de stijlvolle, maar toch ook behoorlijk overpriced schoenen. Volgens de geruchten heeft het merk een nieuwe missie, namelijk om hun kleding zo lelijk mogelijk te maken. En dat is ze wél gelukt. Wat dacht je van kapotte sneakers voor 1750 euro? Wij zijn in shock.

Peperdure sneakers (1750 euro) lijken 'overreden door grasmaaier'

Oké: Balenciaga vraagt als je het ons vraagt veel te veel geld voor hun schoenen. Met name de dad sneakers van Balenciaga zijn nog steeds megapopulair. Een klein, of nouja groot, nadeel aan deze coole sneakers: ze kosten meer dan 600 euro.  Hoewel wij dol zijn op exclusieve exemplaren, gaan ze ons budget dus soms toch iets te boven. Nu heeft het merk kennelijk een nieuw doel: ze gaan kijken hoe ver ze kunnen gaan tot het moment dat mensen er nog geld voor geven. En dat is ze gelukt ook.

Stampen in de modder

Het merk komt met een afgetrapte sneaker die eruit ziet alsof je er al een maand op hebt staan festivallen. De op het oog afgetrapte modellen werden maandag gepresenteerd en houden de gemoederen op social media flink bezig. De Paris-sneaker lijkt op het eerste gezicht zijn beste tijd gehad te hebben. Er zitten scheuren en gaten in, en op sommige foto's lijken er zelfs moddervlekken op de schoenen te zitten. Toch vraagt Balenciaga 1850 dollar (ongeveer 1750 euro) voor de sneakers. What?!

 

Sociaal experiment?

Op social media reageren mensen met verbazing op de schoenen, vooral in combinatie met de prijs. 'Als je deze schoenen, die lijken overreden door een grasmaaier, hebt gekocht, zoek dan hulp,' schrijft iemand op Twitter. 'Dit moet wel een sociaal experiment zijn', zegt een ander.  De 'gewone' Paris-sneakers, met daarin maar een paar scheuren en wat rafelranden, gaan 'maar' voor prijzen tussen de 470 en 595 euro over de toonbank. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top