Lifestyle

Alles wat je wil weten over de 'coastal grandma' stijl die viraal gaat

Alles wat je wil weten over de 'coastal grandma' stijl die viraal gaat

Dankzij TikTok gaat er een hele nieuwe stijl viraal: de Coastal Grandmother aesthetic. Meer dan een stijl is het eigenlijk een lifestyle trend. De 'grootmoeder aan de kust' trend draait om het hebben van een easy breezy leventje die werkelijkheid wordt met behulp van een bepaalde kledingstijl, interieur en hobby's.

Je hoeft niet aan de kust te wonen of kleinkinderen te hebben om mee te doen aan deze trend!

Wat is de coastal grandmother esthetiek?

Een 'coastal grandmother' is een levensstijl die geïnspireerd is op de esthetiek die wordt gerepresenteerd in Nancy Meyers films. Denk aan Diane Keaton's personage in de film Something's Gotta Give of Meryl Streep haar rol in It's Complicated. Een oudere vrouw die aan de kust woont in een mooi strandhuis, met een preppy maar cozy kledingstijl, die houdt van lange wandelingen op het strand en haar vrije tijd in de keuken en in de tuin spendeert.

De kledingstijl van een coastal grandmom

Een 'oma van de kust' heeft een minimalistische stijl. Ze draagt graag hoeden van stro, gestreepte truien en witte blouses. Haar capsule garderobe bestaat uit kledingstukken in warme en neutrale kleuren, met veel items gemaakt van kasjmier en linnen. Als het frisser is draagt ze graag een coltrui en met warm weer een witte linnen jurk.

 

Het interieur van een coastal grandmother

Een 'coastal grandmother' woont in een strandhuis die gedecoreerd is met minimale patronen, licht hout en een overvloed aan zachte kleuren zoals crèmes, zeeschuimgroen, perzikroke en zeeglasblauw. Het interieur heeft ocean vibes en het geeft je een vakantiegevoel. Het is chic en moeiteloos. Ze nodigt graag haar vriendinnen uit bij haar thuis voor een afternoon tea of ze trekt een fles wijn open om vier uur 's middags.

 

Beeld: Photo by Allison Huang on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top