Lipstick

Vollere lippen: werken de lip plumping glosses nou echt?

Vollere lippen: werken de lip plumping glosses nou echt?

We love lips. De vorm, kleur en dikte ervan zijn allemaal belangrijk en het hebben van volle lippen is een echt schoonheidsideaal. Want wie wil er nou geen prachtig ronde, kissable lips? Het liefst houden we het zo natuurlijk mogelijk, maar net met een extra touch. Het alternatief voor lipfillers is here: lip plumpers. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over dit populaire product.

Lip plumpers

Een lip plumper is vaak een lipgloss of balsem die je lippen groter laten lijken. Er wordt menthoxypropanediol toegevoegt wat ervoor zorgt dat de bloedvaten in je lippen tijdelijk wijder worden en dit zorgt voor een vol effect. Het woord zegt het al: er zit menthol in. Vaak zitten er in lip plumpers ook andere ingrediënten zoals collageen en hyaluronzuur. Dit resulteert in een kleine zwelling van de lippen. Bij het aanbrengen van de plumper zul je een lichte tinteling voelen en je lippen zullen roder, groter en voluminieuzer lijken.

via GIPHY

Verschillende tinten

Vaak zijn lip plumpers een transparante gloss of balsem, maar er zijn ook kleurvarianten van het product. Zo heb je bijvoorbeeld roze, bruine, rode en beige varianten. Een transparante plumper wordt vaak als basis gebruikt onder een mooie lippenstift. De gekleurde varianten kun je ook prima zonder toevoeging dragen.

via GIPHY

Verschil gloss en balm

Je vraagt je misschien af wat nou het verschil is. Dat is het volgende: lipgloss geeft net wat meer glans en kan er voor zorgen dat het effect daarom nog prominenter te zien is. Daarnaast zijn sommige lipglosses net wat plakkeriger en vochtiger. Een lippenbalsem glanst ook, maar dit is iets minder aanwezig. Balsems zorgen vaak voor een betere voeding en hydratatie van de lippen, dan bij een lipgloss. Uiteraard zullen er ook lipgloss varianten zijn die dit beloven, maar over het algemeen is dat de reden waarom vrouwen eerder voor een balsem kiezen.

The big question

De vraag is of de lip plumpers er nou echt voor zorgen dat je vollere lippen krijgt of is dit slechts een optische illusie? Hier komt het antwoord: het werkt echt! De gloss of balms zorgen niet alleen voor een voller effect maar ook voor hydratatie en verzorging. Het product werkt slechts tijdelijk en zal dus niet blijvend zijn. Wanneer je merkt dat je lippen weer een beetje in vorm afgenomen zijn kun je dus het beste een nieuw laagje aanbrengen. Ook is het niet zo dat als je meer product aanbrengt, dat je lippen steeds een stukje voller worden, want het effect blijft hetzelfde.  Let's plump!

via GIPHY

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top