Gezichtsverzorging

Dit populaire skincare product hebben we niet meer nodig en dit is waarom

Dit populaire skincare product hebben we niet meer nodig en dit is waarom

Welke stap komt er in jouw skincare routine na je cleanser? Sommige mensen gebruiken toner. Dit product kan verschillende voordelen hebben, maar we hebben het eigenlijk helemaal niet nodig. Dit is waarom we de toner misschien beter kunnen laten staan.

Wat is toner?

Toner is een huidverzorgingsproduct dat je hoort te gebruiken nadat je je gezicht hebt gewassen. Sommige mensen gebruiken het om de huid nog extra schoon te maken, maar hier is het niet voor bedoeld. Van origine is toner een product dat werd gebruikt om de pH balans van de huid te herstellen na het wassen van het gezicht. Gezichtsreinigers waren een aantal decennia geleden namelijk een stuk minder zacht voor de huid. De pH balans van de huid werd hierdoor verstoord, toners moesten dit herstellen. Tegenwoordig zijn gezichtsreinigers enorm verbeterd, waardoor toners eigenlijk niet meer nodig zijn.

Waarom zou je toner gebruiken?

Toner heeft tegenwoordig niet meer hetzelfde doel als waar het voor bedacht is. Nu dient het als een product dat de huid verfrist zonder deze uit te drogen, wat heerlijk is in de zomer. Daarnaast helpt het de huid om hydratatie van crèmes en serums goed op te nemen. Maar eigenlijk is dit product dus meer luxe dan noodzaak. Om extra hydratie te krijgen zou je bijvoorbeeld een dagcrème kunnen kiezen die gemaakt is voor de droge huid. Tip: de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden is een favoriet van make-up artists.

Toch wel een toner?

Als jij het gebruiken van toner toch heel fijn vindt, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je er eentje aanschaft. Let ten eerste op dat de toner geen irriterende ingrediënten zoals alcohol of witch hazel bevat. Deze ingrediënten zijn namelijk uitdrogend en gaan dus het doel van de toner tegen. Een parfumvrij product is ook aan te raden wanneer je een gevoelige huid hebt. Deze van Clay and Glow is bijvoorbeeld een aanrader. Dit product bevat verschillende hydraterende ingrediënten waaronder hyaluronzuur. Zo krijgt jouw huid alle hydratie die het nodig heeft.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top