Lifestyle

Met deze 3 tips maak je jouw woning écht veilig

Met deze 3 tips maak je jouw woning écht veilig

Het is niet alleen belangrijk om je woning goed te onderhouden, maar ook om je huis en al je spullen goed te beveiligen. Een inbreker pakt namelijk zijn kans zodra hij een mogelijkheid ziet om er met jouw eigendommen vandoor te gaan. Gelukkig is er veel te doen om je woning extra te beveiligen. Van het installeren van een alarmsysteem in je woning tot het aanbrengen van extra verlichting: met deze tips houden inbrekers het al snel voor gezien.

1. Overweeg een alarmsysteem

Als je het een fijn idee vind dat jouw woning beveiligd is wanneer je zelf niet thuis bent is het een goed idee om eens te kijken naar een alarmsysteem. Dankzij slimme videocamera’s met bewegingssensoren en een sirene is jouw woning hiermee gemakkelijk beveiligd. Het plaatsen van een alarminstallatie is snel gedaan.

Je kunt de camerabeelden op elk gewenst moment bekijken via je tablet of smartphone, zodat je altijd een veilig gevoel hebt, waar je ook bent. Ook kunnen de beelden automatisch worden opgeslagen in de cloud. Handig voor wanneer je ze later nog eens terug wil kijken.

2. Kies voor sterke sloten

Door ervoor te zorgen dat de deuren en ramen van jouw woning voorzien zijn van stevig hang-en-sluitwerk voorkom je dat ongewenste indringers je woning binnen kunnen komen. Ook is het een slim idee om verouderde sloten eens te vervangen door cilindersloten. De sleutels van deze nieuwe sloten zijn moeilijker na te maken en dus extra inbraakproof.

Wil je het ze helemaal moeilijk maken? Bevestig dan ook een anti-inbraakstrip bij de deur. Bonustip: doe alles ook echt op slot zodra je het huis verlaat. Vergeet ook niet het wc-raampje en de garagedeur goed af te sluiten.

3. Zorg voor een bewoonde indruk

Ga je een langere tijd weg, bijvoorbeeld op vakantie? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw woning een bewoonde indruk maakt, juist wanneer er niemand thuis is. Dit doe je door te zorgen voor goede verlichting.

Laat ook de post niet opstapelen maar vraag een familielid of goede buur om af en toe je brievenbus te legen. Ook kun je deze persoon vragen om in de avond de gordijnen van jouw woning even te sluiten en ze ‘s ochtends weer te openen. Op die manier hebben inbreker niet door dat er niemand thuis is en loop je minder risico op inbraak.

Deel dit artikel
Back to top