Lifestyle

Iconische Marilyn Monroe-jurk 'permanent beschadigd' door Kim Kardashian

Iconische Marilyn Monroe-jurk 'permanent beschadigd' door Kim Kardashian

Kleine kans dat je het gemist hebt: Kim Kardashian droeg op het Met Gala de duurste jurk van de wereld, namelijk die van Marilyn Monroe. De hele wereld vond hier wat van, maar nu blijkt dat Kim Kardashian de jurk permanent beschadigd heeft. 

Marilyn Monroe-jurk 'permanent beschadigd' na Met Gala

De jurk die Marilyn Monroe in 1962 droeg tijdens haar bekende uitvoering van 'Happy Birthday', ter ere van de verjaardag van president Kennedy, stond onlangs volop in de picture. Kim Kardashian droeg naar het Met Gala in New York de met 2500 kristallen bewerkte jurk dat in 2016 voor maar liefst 5 miljoen dollar verkocht werd aan museum Ripley’s Believe It Or Not in Orlando. Enige nadeel: ze zou niet zo netjes omgegaan zijn met de jurk.

Losgeraakte diamanten

Een verzamelaar van Marilyn Monroe-spullen plaatste dinsdag een aantal foto's waarop te zien is dat de jurk beschadigd is. De realityster droeg de jurk slechts even op de rode loper van het Met Gala en trok daarna een replica aan, maar tóch is de jurk beschadigd. Op de foto's zijn losse naden bij de sluiting, scheuren in de achterkant en losgeraakte diamanten te zien.


"Groene jurk van Marilyn Monroe"

De jurk werd in 1962 gedragen door Marilyn Monroe, die toen Happy Birthday, Mr. President zong voor de Amerikaanse president. De jurk hangt al jaren in een museum maar werd speciaal voor het Met Gala uitgeleend aan Kardashian. In een bericht op Instagram onthulde de beroemde realityster dat ze naast de iconische ‘Happy Birthday Mr. President’-jurk uit 1962, later op de avond ook nog een groene jurk van de Hollywoodlegende heeft gedragen. "Als afsluiting van mijn avond op het Met Gala had ik de eer om Marilyn Monroe’s Norman Norell-jurk aan te trekken. Ze droeg deze naar de Golden Globes in 1962. Daar ontving ze de Henriette Award voor World Film Favorite."

Op de foto heeft ze ook de Golden Globe van Monroe in haar hand. Daar kon Kim Kardashian aankomen nadat ze ontdekte dat deze in bezit was van haar goede vriend Jeff Leatham, meldt ze. Hij kocht het beeldje op een veiling in 2018 voor 250.000 dollar.

7 kilo kwijt

In een interview met Access Hollywood liet Kim Kardashian eerder nog weten dat het nog de vraag was of ze in de jurk zou passen. "Dat zullen we lastminute moeten zien, hij kan niet vermaakt worden dus het moet precies passen.’’ Kim liet weten dat ze de afgelopen drie weken zeven kilo afviel om de jurk aan te kunnen. Waarom Kim zichzelf dit aandoet, is een raadsel. Op sociale media wordt er al gesproken door fans dat ze 'ook zoveel discipline zouden willen hebben'. In 2019 droeg Kim al een (te) strakke jurk naar het Met Gala, waardoor ze de hele avond niet kon zitten. 

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top