Lichaamsverzorging

Klaar met tampons en maandverband? Dit zijn de beste alternatieven

Klaar met tampons en maandverband? Dit zijn de beste alternatieven

De periode van de maand zit er weer aan te komen. Dat betekent tampons en maandverband inslaan, het is niet aan te slepen en je moet er ook nog aan denken dat je je op tijd verschoond. Is er geen andere oplossing voor een tampon of maandverband? Yes, dat is er zeker!

Menstruatiecup

Een menstruatiecup is een klein bekertje, meestal gemaakt van siliconen, dat menstruatiebloed opvangt. Na het inbrengen trekt het cupje vacuüm. Op deze manier kun je een cup tot twaalf uur in laten zitten, afhankelijk hoeveel bloed je verliest. Dit alternatief is ook nog eens beter voor het milieu,omdat het steeds weer bruikbaar is.  Een menstruatiecup gaat ongeveer 5 jaar mee.

Menstruatie onderbroek

Klinkt niet echt sexy, maar is wel een mooi alternatief voor een tampon of maandverband. Deze onderbroek heeft een ingebouwd maandverband. Het broekje bestaat uit meerdere lagen en heeft een waterdichte laag aan de buitenkant. Als je en heavy flow hebt, dan is het wel nodig om het onderbroekje een paar keer te vervangen. 

Wasbaar maandverband

Is meestal gemaakt van katoen of bamboevezel en een laagje kunststof. Wasbaar maandverband heeft ook vleugels en met drukknoopjes bevestig je hem. Je wast een vies exemplaar mee op 40 graden. Ook dit maandverband gaat, net als de menstruatiecup, 5 jaar mee. 

Free bleeding

Wil je helemaal “all the way” gaan? Dan laat je het bloed toch gewoon lopen? Ook wel Free bleeding genoemd. Of dit nu helemaal bij je past is natuurlijk de vraag. Sommige vrouwen doen dit uit feministisch statement en andere vrouwen vinden het gewoon fijner. Echter kun je wel een schimmelinfectie krijgen als het bloed lang je benen loopt….


 

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top