Beauty

Gun je voeten het beste: alles over voetverzorging

Gun je voeten het beste: alles over voetverzorging

Je voeten zijn misschien wel het meest ondergewaarde deel van je lichaam wanneer het op verzorging aankomt. Elke dag stap je onder de douche zodat je weer fris en schoon bent. Vervolgens smeer je je lijf in met de lekkerste crèmes en lotions voor een zijdezachte en gevoede huid. Ook je haar wordt zorgvuldig gewassen en voorzien van een masker. Om nog maar niet te spreken over de verzorgingsroutine die je elke dag voor je gezicht toepast om het daarna nog te voorzien van een prachtige make-up look.

Alles over voetverzorging

Maar waar blijven je voeten? Op een beetje nagels knippen na doe je waarschijnlijk niet zoveel aan voetverzorging. Een mooi kleurtje op de teennagels kan er ook nog net vanaf, maar waar blijven de crèmes? De scrubs en de liefdevolle aandacht die je voeten verdienen? Je voeten hebben het niet makkelijk. Voor een groot gedeelte van de dag zitten ze opgesloten in sokken en/of schoenen en tijdens al die wandelingen of blokjes om die je maakt zorgen ze ervoor dat je lichaam zich voortbeweegt. De hoogste tijd om het te hebben over de beste verzorging voor je voeten.

Vervelende kwaaltjes

Onze voeten krijgen dus heel wat te verduren gedurende de dag. Het is dan ook niet zo gek dat er zo nu en dan vervelende kwaaltjes de kop opsteken. Je kunt last hebben van een ingegroeide teennagel, eelt, pijnlijke voeten of zweetvoeten. Van een pijnlijke voet heb je alleen zelf last, maar zweetvoeten zijn extra vervelend omdat je bang bent andere ook nog eens te belasten met jouw zweetlucht.  Wij leggen uit wat je tegen zweetvoeten kunt doen. Allereerst is het belangrijk dat je altijd aandacht besteedt aan je voetverzorging. Iedereen zweet en ook bij je voeten, zeker op een warme dag in de zomer wanneer je voeten de hele dag zitten opgesloten in je schoenen. Het probleem dat vaak komt kijken bij zweetvoeten is die nare, penetrante geur. De geur wordt veroorzaakt door de bacteriën en schimmels die zich bij je voeten nestelen. Het zweet zelf stinkt namelijk niet. Hoogste tijd dus om je voeten goed schoon te maken met een voetenbad. Wanneer je echt regelmatig last hebt van zweetvoeten, dan is het aan te raden dit het liefst elke dag te doen. Door je voeten zo schoon en droog mogelijk te houden maken de bacteriën en schimmels minder kans zich daar te nestelen. Daarnaast kun je je voeten behandelen met een voetspray tegen zweetvoeten.

De juiste schoenen

Een belangrijk onderdeel voor mooie, pijnloze voeten zijn de juiste schoenen. De uitspraak ‘wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden’, kun je daarbij beter dus overboord gooien. Wanneer jij je voeten stelselmatig in oncomfortabele schoenen stopt is de kans groot dat je op den duur last krijgt van bijvoorbeeld eelt, likdoorns, pijnlijke voeten of zelfs teennagels die eraf gaan. Bij het aanschaffen van nieuwe schoenen moet je er altijd opletten dat je de juiste maat koopt. Er moet voldoende beweegruimte zijn in je schoen zodat je tenen nog ruimte hebben. Houd daarbij ook rekening met het feit dat je voeten, vooral bij warm weer, nog wat uitzetten. Als de schoen in de winkel dus net past, is hij wanneer je voeten opzwellen toch echt te klein. Ook zijn een fijn voetbed en dempende zolen belangrijk voor het beste comfort. Om eventuele zweetvoeten te voorkomen kies je voor ademende schoenen zodat er ook nog wat lucht doorheen komt.

Fijne verzorging en een beetje hulp is altijd welkom

Neem de tijd om af en toe je voeten wat aandacht te geven. Laat je voeten ontspannen in een voetenbad. Je kunt speciaal badzout gebruiken voor een voetenbad. Hierdoor worden je voeten en nagels heerlijk zacht. Daardoor kun je je nagels vervolgens ook makkelijker knippen. Knip je nagels recht af en niet te kort. Knip in ieder geval de hoekjes niet rond af om ingegroeide nagels te voorkomen. Verzorg je voeten met een heerlijke crème of een speciaal voetenmasker. Ook is het fijn om eelt te verwijderen met een speciale eeltvijl. Dit gaat ook makkelijker wanneer je een lekker voetenbad hebt genomen. Hoewel je op het gebied van voetverzorging heel veel zelf kunt doen, is er ook helemaal niks op tegen om zo nu en dan professionele hulp in te schakelen. In het geval van je voeten dus in de vorm van een pedicure. Door regelmatig naar een pedicure te gaan kun je niet alleen lang genieten van zachte, verzorgde voeten, maar kun je ook eventuele klachten voorkomen. Bovendien is het een heerlijk ontspannen moment voor jezelf tijdens je al zo drukke leven.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top