Gezichtsverzorging

Zo goed is watermeloen voor je huid!

Zo goed is watermeloen voor je huid!

Watermeloen is niet alleen een lekker verfrissende snack tijdens de warme maanden. Het doet daarnaast ook veel voor je lichaam én huid! Watermeloen is de big hero tussen zijn fruitsoorten en dit is waarom.

Goed voor je skin care

Allereerst stimuleert watermeloen voor de aanmaak van collageen. Dat is een bepaalde eiwit, wat zorgt voor een soepel, jong huidje. Watermeloen is dus een soort natuurlijke versie van botox. Niet alleen vermindert het de lijntjes en rimpels op je gezicht, ook komen deze dankzij de watermeloen minder snel terug.

Hydraterend

Eh, tja, het is niet voor niets een watermeloen. Natuurlijk is dat hydraterend, want het bestaat uit een heleboel water. Wel heeft watermeloen een extra voordeel. In deze fruitsoort zit namelijk zowel vitamine E als vitamine C. Waar vitamine E goed hydraterend werkt, helpt vitamine C vervolgens tegen vochtverlies. Hierdoor blijft je huid nog beter gehydrateerd. Perfect!

Beschermt tegen beschadiging

Verder beschermen de vitaminen uit watermeloen je huid ook tegen beschadiging. Watermeloen houdt de effecten van zonneschade onder controle. Hierdoor heb je minder last van bijvoorbeeld pigmentvlekken, rimpels, sproetjes of een ruwe huid.

Kalmerende werking

Tot slot is watermeloen een fijn ingrediënt voor gezichtsmaskers. Het heeft namelijk een heel kalmerende werking. Vooral fijn als je bijvoorbeeld last hebt van een verbrande huid of rosacea. Een maskertje met watermeloen voelt dan verkoelend. Dit kun je trouwens makkelijk zelf maken. Je hebt alleen de rand van je watermeloen nodig, dus niet weggooien! In plaats daarvan leg je het zo’n tien minuten in de koelkast. Snijd daarna de rand in heel dunne plakjes, die je vervolgens op de geïrriteerde of rode huidplekken legt.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top