Oogmake-up

Water geactiveerde eyeliner proberen? Dit is waarom je dit product beter kan overslaan

Water geactiveerde eyeliner proberen? Dit is waarom je dit product beter kan overslaan

Graphic liner is dé trend op eyeliner gebied momenteel. Op TikTok kom je vast wel eens meiden tegen die prachtige creaties op hun ogen maken met felgekleurde eyeliners. Dit doen ze dan vaak met eyeliners die je door middel van water activeert. Het klinkt misschien ideaal, maar dit is waarom je deze eyeliner beter kunt laten staan.

Het brengt lastig aan

Eyeliners die je moet mengen met water kunnen best tricky zijn om aan te brengen. Het is namelijk nog best lastig om de juiste hoeveelheid water te bepalen. Te veel water betekent dat het gaat lopen en niet de juiste hoeveelheid pigment heeft. Te weinig water betekent dat het amper te zien is op je oog. We kunnen er maar één woord voor gebruiken: gedoe.

Het blijft niet lang zitten

Als je van plan bent om deze eyeliner de hele dag te dragen, kun je beter een ander product erbij pakken. Een water geactiveerde eyeliner blijft namelijk niet bepaald lang zitten. Omdat het product vloeibaar wordt als het in aanraking komt met water zal het absoluut niet tegen een stootje kunnen.  Zeker wanneer je een keer moet huilen van het lachen of in een regenbui terecht komt. Want voordat jij het weet verandert jouw wing een een grote wazige vlek.

Wat kun je dan wel gebruiken?

Als je op zoek bent naar een opvallende eyeliner die niet alleen maar mooi blijft zitten voor op de foto, zijn er verschillende alternatieven. Ten eerste zou je als leuke DIY je eigen eyeliner kunnen maken van oogschaduw. Deze kun je vervolgens mensen met een mixing medium zoals Duraline van Inglot of de Mac Mixing Medium.

Een andere manier is om een witte eyeliner te gebruiken en hier vervolgens een oogschaduw overheen aan te brengen in jouw gewenste kleur. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een mooie glitter uit het Rose Quartz pallet van Huda Beauty of voor een felle en opvallende kleur uit het Royal Palette van Queen Tarzi

En uiteraard bestaan er ook een hoop gekleurde eyeliners die je niet eerst met water hoeft te mengen. Dat werkt toch het makkelijkst en een waterproof variant zoals deze van de Hema zal ook niet direct verdwijnen wanneer je wordt geconfronteerd met een spatje regen.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top