Oogmake-up

Make-up verwijderen? Zo doet een pro het!

Make-up verwijderen? Zo doet een pro het!

Elke dag voor het slapengaan je make-up verwijderen is onwijs belangrijk. Het voorkomt namelijk puistjes en andere irritaties. Bovendien is het een stuk fijner en hygiënischer om met een schoon gezicht te gaan slapen. Dit is alles wat je wilt weten over make-up verwijderen.

Make-up verwijderen tip #1 - Kies een make-up remover die bij jouw huidtype past

Dé tip van professionals voor make-up verwijderen is om het goede product te kiezen. Het belangrijkste? Kies een remover die bij jouw huidtype past. Bij een droge huid of een gevoelige huid kun je het beste voor micellair water kiezen. Op deze manier reinig je je huid mild en haal je al je make-up in no-time weg. Als je een vette huid hebt, kies dan voor een reinigingsolie. Micellair water met arganolie gebruiken kan ook. Het lijkt misschien raar om voor een olieachtig product te kiezen, maar je wilt als een vette huid te droog wordt kan het juist voor meer talg zorgen. Hierdoor wordt je huid nog vetter. Met olie kun je dan juist voorkomen.

 

Make-up verwijderen tip #2 - Check de ingrediënten 

Kijk altijd naar wat voor ingrediënten er in make-up remover of micellair water zitten. Teveel alcohol en synthetische geuren wil je het liefst vermijden. Qua olie kun je het beste niet kiezen voor jojoba-olie of druivenpitolie, argan olie is fijner voor je gezicht. Wat je wel in een product wilt voor meer hydratatie is veel water en hyaluronzuur. Check dus altijd de achterkant van je remover!

Make-up verwijderen tip #3 - Week je make-up removerpads altijd helemaal in 

Misschien doe je altijd maar een klein beetje product op je removerpad. Wat veel handiger is, is om je hele removerpad goed in te weken. Zorg dat je er voldoende micellair water op hebt en leg dan even op je ogen. Laat even inweken en veeg daarna voorzichtig je oogschaduw en/of mascara van je ogen af. Wedden dat dat een stuk makkelijker gaat?

Make-up verwijderen tip #4 - Wattenstaafjes to the rescue

Als er iets moeilijk is qua make-up verwijderen dan is het wel eyeliner. Ook als je wing net niet lekker is gelukt en je even wilt corrigeren is het handig om wattenstaafjes bij de hand te hebben. Dip het even in een remover of in micellair water en dep daarmee op je oog. Daarmee is je uitgeschoten make-up zo verwijderd. Kun je daarna weer opnieuw proberen om de perfecte wing te krijgen!

Make-up verwijderen tip #5 - Wees niet te hard voor je gezicht

Keihard schrobben om je gezicht make-upvrij te maken is écht geen goed idee. Je haalt er wondjes of acne mee open en het werkt alleen maar averechts. Je make-up verwijderen doe je vooral door niet te hard te zijn voor je gezicht. Zachte producten dus waarmee je voorzichtig je make-up van je gezicht haalt. Veel fijner voor jezelf én voor je huid. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top