Lifestyle

3 x makkelijke recepten voor de paasbrunch

3 x makkelijke recepten voor de paasbrunch

Easter is coming! Pasen vier je natuurlijk met lekker veel chocolade-eitjes,  maar een fijne paasbrunch kan ook niet ontbreken. Host je dit jaar een paasbrunch voor vrienden of familie? Dit zijn 3 makkelijke paasbrunch recepten die je in no-time op tafel zet.  

Paasbrunch recepten #1 - Paaspancakes

Pasen vieren met kinderen? Dan is dit recept perfect. Maak speciale paaspancakes in de vorm van een haasje en beleg ze met je favoriete fruit, zoals stukjes banaan, bosbessen en aardbeien. 

Dit heb je nodig voor de pancakes:

  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram volkoren meel
  • 2 eieren
  • 150 ml melk (havermelk of sojamelk kan ook)
  • beetje boter of olie 
  • rozijnen of bosbessen voor de konijnenpootjes
  • fruit naar keuze: banaan, aardbeien en/of bosbessen

Zo maak je de paaspancakes

  1. Doe het zelfrijzende bakmeel en het volkoren meel bij elkaar in een grote kom en meng door elkaar. Breek daarna de eieren en scheidt het eigeel en het eiwit van elkaar. Voeg alleen het eigeel toe aan de kom met meel (het eiwit komt bij stap 2). Voeg de melk toe en meng alles door elkaar heen.
  2. Klop de twee eiwitten samen in een aparte kom totdat ze stijf worden. Een mixer of keukenmachine gebruiken is hier extra handig. Voeg de eiwitten daarna voorzichtig toe aan het beslag, het liefst met een spatel, zodat het geheel luchtig blijft.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en voeg boter of olie toe. Schep met een lepel het beslag van de kom in de pan. Nu ga je de paaspancakes een voor een maken. Maak een grote pancake voor het lichaam van de paashaas, een kleinere voor het hoofd en nog twee kleinere voor de voeten. Als laatste maak je twee ovaalachtige pancakes voor de oren. Een speciale pannenkoekvorm gebruiken kan ook.
  4. Draai de pancakes na een paar minuten om en bak ze goudbruin. 
  5. Maak de borden op en snij het fruit. Hieronder hebben we een filmpje voor je gevonden waarbij je ziet hoe dit moet. Eet smakelijk!
     

Paasbrunch recepten #2 - Lemon rolls

Naast iets zoets wil je ook iets fris op tafel zetten. Een van de makkelijkste paasbrunch recepten daarvoor zijn lemon rolls. Deze citroenbroodjes lijken op de bekende cinnamon rolls (wie is er niet gek op kaneel?), maar dan met een frisse twist. Perfect voor pasen. Zo maak je ze.

Dit heb je nodig:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 100 gram roomkaas
  • poedersuiker

Zo maak je de lemon rolls

  1. Verwarm de oven vast voor op zo'n 180 graden.

  2. Maak het blik croissantdeeg voorzichtig open en rol het uit. De gaatjes die er zijn om croissantjes te maken hebben we nu niet nodig. Druk de snijlijnen daarom voorzichtig dicht met je vingers of met een lepeltje.

  3. Rasp de citroen en doe de citroenrasp op het croissantdeeg. Zorg dat overal citroenrasp zit. 

  4. Pers de citroen uit en doe het sap in een kom, samen met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker. Roer alles goed door elkaar. Smeer dit mengsel vervolgens op het uitgerolde deeg.

  5. Rol het croissantdeeg op zodat je een lange dunne rol hebt en snij plakjes. Van één rol kun je meestal zo'n 12 tot 14 lemon rolls maken. 

  6. Vet een ovenschaal in met boter en leg de lemon rolls in de schaal. Vet eventueel nog wat extra in met boter zodat ze mooi goudbruin worden. Doe de lemon rolls nu 20 minuten in de oven op 180 graden.

  7. Maak ondertussen de topping klaar door de roomkaas met een paar eetlepels poedersuiker te mengen. Voeg ook wat citroensap toe voor extra smaak. Proef of het fris en zoet genoeg is naar jouw smaak. 

  8. Haal de lemon rolls uit de oven, laat even afkoelen en serveer met de topping. Eet smakelijk!
     

Paasbrunch recepten #3 - Kleine quiches met geitenkaas

Hoe leuk zijn mini-quiches om tijdens de paasbrunch te serveren? Deze kleine hapjes wil je sowieso maken omdat het makkelijk is én het bij iedereen in de smaak valt. Eieren en kleine quichevormpjes bij de hand? Bakken maar!

Dit heb je nodig:

  • 3 plakken hartigetaartdeeg
  • 1 eetlepel bloem 
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 75 gram geitenkaas
  • 2 rode uien 
  • tijm, peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif je keukenblad met wat bloem en rol de plakjes deeg uit met een deegroller. 
  2. Leg het deeg voorzichtig in de kleine quichevormpjes of gebruik een ingevette of siliconen muffinvorm om ze in te maken. 
  3. Pak een kom en breek hierin de drie eieren. Voeg de slagroom toe en het peper en zout en meng met elkaar.
  4. Snij de rode ui in kleine ringen en breek de geitenkaas in kleine stukjes. Snij de tijm fijn. Voeg toe aan het eimengsel en roer nog even door met een spatel. 
  5. Schenk het mengsel in de quiche- of muffinvormpjes. Let op: zorg dat je ze niet helemaal vult, de quiches worden in de oven namelijk nog groter. Tweederde is meer dan genoeg. Alles vol? Bak ze in de oven voor 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin zijn en gaar. Eet smakelijk!
 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top