Interior

More is more: een maximalistisch interieur is de nieuwe trend

More is more: een maximalistisch interieur is de nieuwe trend

Ronde vormen, zo weinig mogelijk tierlantijntjes en een zacht kleurenpalet met zwart, wit en beige. Jij moet he-le-maal niks hebben van de minimalisme Japandi-stijl. Jij houdt van kleurexplosies, tierlantijntjes en opvallende statements in je interieur. More is more, dat is de boodschap van de tegenhanger van het minimalisme. Wij geven je 5 tips om maximalisme.

1. Mix interieurstijlen

Spreken verschillende stijlen jou aan en wordt keuzes maken daarom onmogelijk? Hoeft niet! Modern, boho en klassiek kun je gemakkelijk in één ruimte combineren. Bij maximalisme wordt het mixen van stijlen juist aangemoedigd. Een rotan tafeltje en een leren bank, het kan gewoon!

2. Veel kleur

Een rustig interieur met natuurtinten kan jou gestolen worden. Bij een maximalistisch interieur hoort veel kleur! Groen, paars en geel in één ruimte, doe eens lekker gek! Ben je nou helemaal niet van de felle kleuren in je woning? Ga dan voor de vergrijsde tinten van je favoriete kleuren. Bijvoorbeeld saliegroen, oudroze en blauwgrijs. De essentiële pop of color kun je dan overlaten aan je accessoires. Denk aan kussentjes, kaarsen en vasen. Met kleine items kun je toch wat makkelijker spelen dan een bank of stoelen. 

Vind je het toch lastig om één geheel te maken. Gebruik dan de 60-30-10 regel

@thistimeincolour Now try telling me colour can’t be a mood booster 💖🌈 #colourlover #colorlover #homedecor ♬ original sound - William Antranig Mar

3. Vintage struinen

Veel spullen is belangrijk voor een maximalistische interieur. Daarom is de stijl voor hoarders op het lijf geschreven, maar milieubewust is het natuurlijk niet om zoveel spullen te kopen. Wil je toch duurzaam bezig zijn? Bezoek dan regelmatig rommelmarkten en kringloopwinkels. Houd ook Marktplaats en Facebook Marketplace in de gaten voor goede koopjes. Bovendien is het stukken goedkoper en vind je unieke items voor je unieke interieur.

 

Shoptips voor maximalistisch interieur

Tafellamp Giraffe – Goud/Zwart

HKliving - 70's kopje 18 cl set van 6

maximalistische interieur

HEMA - assymetrische spiegel

My-Jewellery kandelaar

HEMA tulpenvaas

HKliving - Fringe Velvet Tiger sierkussen

Hay - Candle Long kaars set van 6

Deel dit artikel
Back to top