Travel

Tulum: Wat je wil weten over favoriete reisbestemming van influencers

Tulum: Wat je wil weten over favoriete reisbestemming van influencers

Het is dé bestemming van Mexico op dit moment: Tulum. Zon, zee, strand, beachclubs, winkels en nog veel meer! Influencers zijn er te vinden vanwege de mooie foto’s die ze er kunnen maken. Dit is wat je wil weten over Tulum. ¡Bienvenidos!

Tulum: dit is wat je wil weten

Het is handig om een minimaal verblijf van 4 nachten te boeken, zo heb je tijd genoeg om alle hotspots te zien. We hebben hieronder een aantal hotspots en tips voor je om Tulum te bezoeken.

Zwemmen in een cenote

Er zijn verschillende cenotes te vinden in Tulum. Dit zijn plekken waar water te vinden is en waar je dus even lekker kunt afkoelen. De mooiste cenotes volgens influencers zijn onder andere Cenote Calavera, Cenote Dos Ojos en Gran Cenote.

Fietsen

Het is leuk en handig om een fiets te huren. Het kost zo’n 150 pesos voor 24 uur. Dat komt neer op €6,65. Zorg ook voor een goed hangslot, aangezien de fietsen gewild zijn in Tulum. Verken de stad op de fiets en maak de mooiste foto’s!

Hét kunstwerk van Tulum

Dit kunstwerk staat bij de ingang van Raw Love Cafe en is gemaakt door Daniel Popper, een Zuid-Afrikaanse kunstenaar. Dit bijzondere plekje is ook echt een bezoekje waard. De poort is een vrouwelijk bovenlichaam en is gemaakt van hout en touw. Het is zo indrukwekend! Psst: ga vroeg in de ochtend, dan staat er nog geen rij met mensen die foto’s willen maken met het kunstwerk!

Maya ruïnes

Aan het strand vind je de Maya tempel van Tulum. De tempel is op een rand van een klif gebouw, omdat hier ooit een haven was. Het is aan te raden om deze tempel vroeg te bezoeken. Je kunt dan een heerlijke duik nemen bij het strandje naast de tempel en het is in de middag veel te warm om de tempel te bezoeken. De tempel is zeker een bezoek waard!

Strand bezoeken

Natuurlijk is het ook gewoon lekker om heerlijk op het strand te liggen. Zo zijn er aan het strand ook verschillende beachclubs te vinden om een heerlijke cocktail te drinken. Alleen voor die blauwe zee en de palmbomen zou je er al naartoe vliegen!

Snorkelen met schildpadden

Deze activiteit kun je niet overslaan. Hoe gaaf is het om te snorkelen met wilde schildpadden? De zeeschildpad leeft onder andere in het zeegebied voor de kust van Akumal. Een klein deel van deze zee is vrijgesteld om te snorkelen, omdat de zeeschildpadden een beschermde diersoort zijn. Akumal ligt ongeveer 30 kilometer van Tulum af, maar zeker dus de moeite waard om een bezoek te brengen!

Tag je ons in de foto’s die je maakt in Tulum?

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top