Fashion

5 x de grootste trends van Paris Fashion Week 2022

5 x de grootste trends van Paris Fashion Week 2022

Terwijl de lente net is begonnen, kijken de modeontwerpers alweer vooruit naar de winter. Tijdens Paris Fashion Week zagen we de trends voor het najaar van 2022 al op de catwalks verschijnen. Dit zijn de 5 grootste modetrends van Paris Fashion Week 2022. 

Paris Fashion Week Trend #1 - Mantelpakjes

De eerste trend die we zien zijn mantelpakjes. Natuurlijk zagen we deze trend op de catwalk bij Chanel, maar ook andere merken doen helemaal mee met deze modetrend. Jasjes van tweed, veel pastel en warme maillots met laarzen. Als het aan Chanel ligt, trekken we niet alleen pastelkleurige jassen aan in de lente, maar mogen we de zachte tinten gerust meenemen naar de winter. We like.

Paris Fashion Week Trend #2 - Leer

We zien dat leer al een tijdje populair is en als we de catwalks moeten geloven, hullen we onszelf in het volgende najaar weer in het leer. We spotten biker babe-jacks, leren broeken maar ook jurken en topjes van leer. Als je nog niet fan was van leren broeken, dan ben je waarschijnlijk volgende herfst wel om.

 

Paris Fashion Week Trend #3 - Extravagante jassen

Gek op de teddy coat? Ook in 2022 mag je die gewoon heerlijk in je kast houden. Hoe meer fluffy, hoe beter. In Parijs zagen we heel veel kleurrijke (fake) fur jassen op de catwalk, bijvoorbeeld bij Stella McCartney. Laat je stijl zien met een kleurrijke extravagante jas of hou het klassiek en kies voor een lange teddyjas, zoals we op de catwalk bij Chloé zagen. 

Paris Fashion Week Trend #4 - Puffer coats

Liever een puffer coat van een teddy coat? Ook dat mag je komende winter gewoon nog steeds dragen. In het najaar gaan we namelijk naast felle kleuren ook vooral voor comforabel. En naast puffy tassen mogen ook de puffer coats gezien worden. Helemaal on trend ben je met een pastelkleurige puffer coat.

Paris Fashion Week Trend #5 - Catsuits

Naast mantelpakjes zagen we ook catsuits op de catwalk. Dat klinkt misschien niet zo stylish, maar op de Parijse fashionweek laten ze zien dat dat zeker ook modieus kan zijn. Zo zagen we toffe futuristische versies bij Dior en Hermès, soms zelfs van leer. En bij Stella McCartney zagen we een heerlijk gebreide catsuit in het paars. Bye bye jumpsuits, hallo catsuits!

 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top