Haarverzorging

De curly bob is dé haartrend voor de zomer van 2022

De curly bob is dé haartrend voor de zomer van 2022

Een kort kapsel dan je gewend bent, behoort sowieso tot één van de haartrends van 2022.  Daar hoort natuurlijk wel een lekker trendy model bij. Schreven we eerder al over de boy bob, nu is de 'curly bob' aan een serieuze opmars bezig.

Zeg maar vaarwel tegen je lange lokken, want korte kapsels zijn het helemaal nu. Eerder schreven we al dat de nonchalante 'boy bob' in populariteit toeneemt, maar ook de ‘curly bob‘ is aan een serieuze opmars bezig.

Curly bob

Als je een krullende coupe hebt, denk je misschien niet direct aan een kort kapsel. Toch is zo'n krullenbos juist hartstikke geschikt voor een kort kapsel! De curly bob, de nieuwste haartrend van het moment, is daar het bewijs van. Wanneer je natuurlijke krullen of waves hebt, dan is de curly bob ideaal voor een fris kort kapsel. We hebben wat inspiratie voor je op een rijtje gezet. 

Zo stijl je de bob bij jouw gezicht

Ga jij ook voor die korte bob, dan is het belangrijk om naar de vorm van je gezicht te kijken. Op basis daarvan kun je bepalen hoe kort je de bob maximaal kunt knippen. Bij een ovaal gezicht kun je de meeste versies van de bob prima hebben, bij een hartvormig gezicht is voorbij de kaaklijn het meest flatterend. Bij een rond of vierkant gezicht kun je je haar het beste nét boven of net onder je kaaklijn laten knippen. Kom je er even niet meer uit? Vraag dan even advies aan je kapper.

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top