Interior

5 tips voor een stressvrije slaapkamer

5 tips voor een stressvrije slaapkamer

Een goede nachtrust is fijn, heerlijk en oh zo belangrijk, want na een goede 7 of 8 uur slaap kun jij de wereld aan.  In de slaapkamer breng jij heel wat uurtjes door. Een boek lezen of naar muziek luistern. De slaapkamer is dus één van de belangrijkste kamers in huis waar je vooral geen stress wilt ervaren. Er zijn een aantal tips die je kunt toepassen voor een stressvrije slaapkamer. Lees dus snel verder hoe jij jouw slaapkamer kan omtoveren tot een stressvrije ruimte.

Tip 1: Het begint met de kleur

Kies voor rustige, zachte kleuren zoals blauw-, groen- of een grijstint. Deze kleuren werken kalmerend. Een rode muur is  misschien een leuk idee, maar een ramp in de slaapkamer. Ziet er misschien ook wel sexy uit, maar van rood krijg je energie en dat lijkt ons niet zo handig in de slaapkamer.

Tip 2: Spiegel plaatsen

Plaats een spiegel zo dat deze de reflectie van het raam naar buiten weergeeft. Dit zorgt voor meer ruimte (optische illusie) en extra licht.

Tip 3: Lekker geurtje

Houd jij van een lekker geurtje in de slaapkamer waar je helemaal zen van wordt? Een aroma diffuser zorgt voor een heerlijke en ontspannen geur. Je kunt een geur diffuser gebruiken voor verschillende geuren. Het apparaat vul je met water en een paar druppels van je favoriete olie. De stoom zorgt ervoor dat je slaapkamer een heerlijk geurtje krijgt.

Tip 4: Schaf een goed bed aan

Heb je al een tijdje de behoefte om een nieuw bed aan te schaffen? Misschien is dit het juiste moment. Een goed bed werkt mee aan een stressvrije slaapkamer. Ja, logisch denk je nu. Maar wist je dat je per persoon minimaal 76 centimeter slaapruimte nodig hebt? Hoog tijd om die twijfelaar nu echt in te wisselen. Kwalitatief, goede lakens doen het ook erg goed. Wil je zo min mogelijk stress in je slaapkamer? Houd dan de kleur van je lakens ook rustig.

Tip 5: Hou de slaapkamer netjes!

Rondslingerend wasgoed, boeken op de grond of handdoeken op een stoel. Rondslingeren de spullen wordt niemand blij van en al helemaal niet in een slaapkamer waarin je lekker wilt kunnen slapen zonder al die stressveroorzakers om je heen. Maak elke ochtend je bed op en zet een prullenbak en wasmand in de slaapkamer.

Op deze manier kun je van je slaapkamer een stressvrije ruimte maken en heerlijke,lange, fijne nachten slapen.

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top