Lifestyle

Niet in een relatie? Wacht daar niet op om deze 7 dingen te doen

Niet in een relatie? Wacht daar niet op om deze 7 dingen te doen

Voor veel mensen kan het leven pas echt beginnen wanneer ze een relatie hebben. Dat is onzin! Het is zonde om te wachten op een partner om sommige dingen te doen. Misschien krijg je later spijt van alles wat je hebt laten liggen, alleen maar omdat je single was.

Dit zijn zeven dingen waar je niet op moet wachten om te doen totdat je een relatie hebt.

1. Romantisch zijn

Romantiek is niet alleen iets voor stelletjes, het leven kan romantisch zijn in je eentje. Koop een bos bloemen voor jezelf, brand een kaarsje en schrijf een gedicht. Zwijmel, droom en laat jezelf meeslepen in je eigen vrijgezellenbestaan dat niet gaat over of de ander je een berichtje terugstuurt.

2. Reizen

Samen reizen kan praktisch zijn en veiliger voelen. Alleen reizen is een hele andere ervaring dan samen met iemand op pad gaan, maar dat kan iets positiefs zijn. Niemand anders bepaalt de tijden, het reisschema of waar en wanneer je stopt om te eten. Er zijn genoeg andere soloreizigers en iemand ontmoeten terwijl je op reis bent, kan één van de leukste onderdelen van de trip zijn. Als je heel moedig bent, overnacht dan in een hostel met een gedeelde kamer. Misschien zelfs stapelbedden!

3. Wonen zonder huisgenoten

Op jezelf wonen is misschien financieel geen optie, maar het kan wel een hele waardevolle ervaring zijn. Alleen wonen is een grote stap richting volwassen zijn, heel veel single mensen doen het niet om financiële redenen of omdat ze vinden dat ze moeten wachten op een partner. Maar samenwonende stellen hebben niet echt hun eigen personal space, als je erover nadenkt. Als het mogelijk is, neem dan de kans! Je zult er misschien versteld van staan van hoeveel jij kan doen in je eentje en hoeveel jij er van kan genieten.

4. Naar culturele evenementen gaan

Je hebt geen partner nodig om naar de opera, een concert of museum te gaan. Het is leuk om een ervaring te kunnen delen, maar je kunnen focussen op wat je ziet en leert kan op onverwachte manieren een ziel verrijkende ervaring.

5. Iets nieuws leren

Vrijgezel zijn, betekent dingen leren alleen te doen. In plaats van dat je altijd van iemand ander afhankelijk bent voor een klusje, kan jij het jezelf aanleren. Pas totdat je echt iets alleen moet doen, kan je ervaren dat het een handige vaardigheid is om te hebben en dat je er zelfs plezier uit haalt. Ga op les, bekijk YouTube tutorials of lees een boek om een iets competenter persoon te worden.

6. Investeren in je buurt

Veel mensen wachten om zich ergens te vestigen totdat ze een plek hebben gevonden waar ze dat daadwerkelijk gaan doen. Het kan moeilijker zijn om dat te doen wanneer je jong bent - en nog steeds aan het uitvogelen bent waar je wil zijn - om op één plek te blijven. Maar je hoeft niet te wachten op het hebben van een relatie of op het zeker zijn van de plek waar je bent, om erom te geven. Investeer in je buurt, hoe lang of kort je ook blijft. Doe vrijwilligerswerk, winkel in je eigen omgeving, leer nabijgelegen cafés en restaurants kennen en praat met je buren.

7. Bevestiging ontvangen

Het hebben van zelfwaarde is in deze maatschappij moeilijk te scheiden van het feit of je wel of niet een relatie hebt. Bevestiging zoeken in een relatie kan werken, maar het is niet houdbaar. Leer jezelf de waardering en zorg te geven die je verdient. Als je die dingen van iemand anders krijgt, is het gewoon een kers op de taart!

Beeld: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top