Lichaamsverzorging

Met deze 8 tips krijg je mooie, zachte voeten

Met deze 8 tips krijg je mooie, zachte voeten

Af en toe jezelf verwennen moet kunnen, toch? Al helemaal als het gaat om je voeten, want daar loop je je hele leven op. Get ready for some me time!

Door deze tips te volgen krijg je weer zijdezachte voeten.

1. Hydrateren

Het is belangrijk om je huid te hydrateren. Je voeten kunnen soms wat ruw aanvoelen, vooral op de hielen. Breng dus lekker een dikke laag crème aan voor je naar bed gaat. De volgende dag word je met zachte voetjes wakker. Ideaal!

2. Scrubben

Door je voeten te scrubben, verwijder je de dode huidcellen. Hierdoor worden je voeten lekker zacht én glad. Tip: je kunt ook scrubzout gebruiken tijdens het douchen. Ook dan zullen je voeten zo glad als babybillen voelen.

3. Voetenbad

Neem zo nu en dan een voetenbad. Het is niet alleen ontspannend, maar ook een goede voorbereiding voor het vijlen van eelt. Voeg wat badolie of badzout toe en laat je voeten ongeveer tien tot vijftien minuten weken.

4. Vijlen

Heb je weleens last van ruwe plekken op je voeten, zoals eelt? Vijl dit weg. Dit kun je gewoon met een eeltvijl weghalen. Handig!

 

5. Voetenmasker

Je kunt voor het slapengaan je voeten verwennen met een voetenmasker. Ze geven een flinke dosis hydratatie, wat niet verkeerd is om je voeten zijdezacht te laten voelen. Kies een masker dat het beste bij jouw voeten past.

6. Spray

Iedereen heeft weleens last van zweetvoeten. Het is menselijk, maar we worden er niet heel blij van. Gelukkig is er een oplossing voor. Er bestaat namelijk een antibacteriële spray. Door de speciale samenstelling van zo’n spray krijgen je voeten minder nare geurtjes. Zo hoef je ook geen deo meer in je schoenen te spuiten.

7. Schoenen

Draag vooral fijne schoenen die lekker zitten, ze mogen zelfs iets breder zijn dan normaal. Als je last hebt van droge voeten kun je beter strakkere laarzen vermijden. Je kunt het ook altijd overwegen om een zooltje te kopen. Dit zorgt voor een zachter oppervlak. Voelt toch iets fijner voor je voeten, zo'n zachte ondergrond.

8. Pedicure

Heb je een keer geen zin om je voeten zelf te verzorgen? Dan kun je natuurlijk altijd een pedicure inplannen bij je favoriete salon. Wie wil er nou niet gepamperd worden?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top