Fashion

Jeans mooi houden? Met deze 3 tips komt dat helemaal goed

Jeans mooi houden? Met deze 3 tips komt dat helemaal goed

Van flared broeken tot balloon jeans, iedereen heeft spijkerbroeken in de kast liggen. En je favoriete jeans mooi gouden is natuurlijk wel zo belangrijk, zeker als je 'm vaak wilt dragen. Ook je jeans mooi houden? Dit zijn de 3 beste tips waarmee dat helemaal goed gaat komen.

Jeans mooi houden tip #1 - Was je spijkerbroek met azijn

Een favoriete nieuwe jeans gevonden? Dat is natuurlijk heel erg fijn, maar je wilt 'm wel mooi houden. De tip voor een nieuwe jeans mooi gouden is door je spijkerbroek in even te wassen met azijn. Doe wat koud water in een emmer en giet er wat schoonmaakazijn bij. Azijn zorgt er namelijk voor dat je broek minder vaal wordt en het de juiste tint blauw blijft houden.

Jeans mooi houden tip #2 - Houd je jeans schoon zonder te wassen

Ook is het belangrijk om je jeans niet te vaak te wassen. Je jeans mooi houden en vooral schoon houden kan prima zonder 'm voortdurend in de was te gooien. Hang 'm bijvoorbeeld op in de badkamer tijdens het douchen en laat in de zomer lekker buiten luchten. Een andere lifehack is om je jeans even in de vriezer te doen. Een nacht in een plastic zak zorgt er namelijk voor dat de bacterieën doodgaan. 

Jeans mooi houden tip #3 - Niet in de droger, wel ondersteboven ophangen

Naast dat je je jeans dus niet te vaak in de wasmachine wilt gooien (alleen af en toe op een koud programma), moet je de droger helemaal mijden. Want, echt waar: je jeans mooi houden door 'm in de droger te gooien is een absolute no-go. Je spijkerbroeken krimpen er namelijk van. De enige reden dat het wel mag? Als je een uitgelopen spijkerbroek hebt die te groot is geworden. Na een keer in de droger kan 'ie zomaar weer passen. Handig! En: hang daarna altijd ondersteboven op. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top