Beauty

5 beautyproducten die we achter ons laten + waar we in 2022 wél mee aan de slag gaan

5 beautyproducten die we achter ons laten + waar we in 2022 wél mee aan de slag gaan

2022 is het jaar waar je uit mag pakken - qua felle tinten in je garderobe tot gekleurde winged eye-liner op je ogen. Toch zien we bij de beautytrends 2022 ook dat we steeds meer teruggaan naar de basis. We gebruiken steeds liever beautyproducten die écht goed bij ons passen en slaan een skincareroutine van 10 stappen liever over. Dit zijn 5 beautyproducten die we achter ons laten in 2022 en waar we wél mee aan de slag gaan.

Beautytrends 2022 #1 - Minder plastic, meer hervulbare beautyproducten 

Als we een trend zien de afgelopen jaren dan is het wel duurzaamheid. Ook qua beautyproducten wordt daar steeds meer rekening mee gehouden. Merken hullen hun nieuwe producten vaker in herbruikbare verpakkingen of kiezen voor gerecycled materiaal in plaats van plastic. Wat we in 2022 ook gaan zien zijn veel meer hervulbare beautyproducten. Zo spotten we bij Fenty Beauty, het merk van Rihanna, al lipsticks die je kunt hervullen. Handig én goed voor het milieu.

Beautytrends 2022 #2 - Bye, bye lange skincareroutine, hallo multifunctionele producten

Er was een tijd dat je een ochtend- en avondroutine had van eindeloos veel producten. Inmiddels is het de trend om het zo simpel mogelijk te houden en te kiezen voor écht fijne producten die bij jouw huidtype passen. In 2022 is het een trend om voor multifunctionele producten te kiezen - denk aan een facewash of scrub die je ook als maker kunt gebruiken of een dagcrème met veel vitamines én SPF. Ook zien we dat er door TikTok steeds meer beautyhacks komen waardoor mensen hun producten anders gaan gebruiken, zoals een gezichtsmasker gebruiken op je oksels.

 

Beautytrends 2022 #3 - Minder mat en meer glowy producten

Een trend die we ook al een tijdje zien is dat matte beautyproducten steeds minder on trend zijn. Vroeger waren het matte lipsticks waar je mee gezien wilde worden, inmiddels zijn het lipgloss en creamy lipsticks die je in je stash wilt hebben. Ook je huid afpoederen en zo mat mogelijk maken zien we veel minder. Laat die glowy skin maar zien (met extra highlighter!) dit jaar.

Beautytrends 2022 #4 - Minder foundation

Je goed verzorgde huid laten zien gaat samen met deze vierde trend: minder foundation gebruiken. De volledig dekkende foundations zijn inmiddels een beetje uit, we willen lichtere dekking of dagcrèmes met een subtiele tint. 

 

Beautytrends 2022 #5 - Pak uit met kleurrijke make-up

Qua skincare en producten gaan we terug naar de basis, maar dat geldt een stuk minder voor oogmake-up. Daar mag je juist uitpakken. Begin bijvoorbeeld eens met witte eye-liner dit voorjaar of een van deze eyelinertrends. Ook blauwtinten, groentinten en pastel mag je uit de kast halen! En uitpakken met glitters mag helemaal in 2022, waar ieder feestje dat wel doorgaat éxtra gevierd moet worden.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top