Interior

6 kleine trucs waarmee jouw slaapkamer instantly geweldig wordt

6 kleine trucs waarmee jouw slaapkamer instantly geweldig wordt

Een bed, een nachtkastje en een lampje is voldoende voor een slaapkamer. Het enige wat je daar tenslotte doet is slapen, toch? Voor de één zijn deze basics genoeg, maar de ander hecht meer waarde aan een slaapruimte die knus en stijlvol is. Veel hoef je daar helemaal niet voor te doen.

Met een aantal kleine trucs kan jij je bedroom geweldig maken. Dit zijn ze!

1. Vrolijke bloemen

Jouw slaapkamer krijgt een hotelkamer vibe met een prachtige vaas met vrolijke bloemen. Ze hoeven niet echt te zijn, een kunstboeket does the trick! Zorg er wel voor dat het mooie nepbloemen zijn of kies voor droogbloemen; dat is eigenlijk altijd goed. 

2. Extra kussens

Deze kleine truc doet het meest als het gaat om de styling van jouw bedroom. Een simpel dekbed en twee kussens is misschien genoeg voor een studentenkamer, maar niet voor een volwassen slaapkamer. We hebben het niet over sierkussens, je verandert de uitstraling van jouw bed door twee extra gewone kussens toe te voegen!

 

3. Dubbele verlichting

Je creëert symmetrie in jouw slaapkamer door aan beide kanten van het bed dezelfde verlichting te hebben. Symmetrie is één van de regels van schoonheid en eigenlijk vrijwel altijd makkelijk om toe te passen.

 

4. Een zitplekje

Een zitplekje aan het voeteneinde van het bed geeft jouw slaapkamer een luxe uitstraling. Het is een chique en praktische manier om gebruik te maken van een oppervlakte dat vaak een dode ruimte is. Een simpel bankje is voldoende als je niet te veel uit wilt geven.


Pluchen bankje bij HM.com

5. Een extra deken

Meerdere texturen en patronen helpen om een ruimte stijlvol te maken. Een eenvoudige oplossing is een mooie sprei of plaid, zoals dit populaire item van Arket waar we het over hadden.


Plaid van jacquardgeweven katoen bij HM.com

6. Schaaltje voor sieraden

Je nachtkastje ligt al gauw vol met sieraden, haarspelden en opladers. Gebruik een schaaltje of een klein dienblaadje voor kleine voorwerpen en het ziet er gelijk veel netter uit.


Ovale Terrazzo schaal bij BOL.com

Beeld: Photo by Spacejoy on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top