Gezichtsverzorging

Volgens dermatologen is dit de eerste stap voor het aanpakken van een vette huid

Volgens dermatologen is dit de eerste stap voor het aanpakken van een vette huid

Heb je een vette huid? Dan is het een slim idee om je gezichtsverzorgingsroutine om te gooien. Oude producten met ingrediënten die juist tegen je vette huid werken het huid uit, new things in. Dit zijn de producten die je wilt vermijden als je een vette huid hebt én we geven je tips over wat je juist het beste kunt gebruiken. 

Deze producten wil je vermijden als je een vette huid hebt

De eerste stap naar een minder vette huid is geen producten meer gebruiken die niet voor jouw huid geschikt zijn. Waar moet je dan aan denken? Vooral aan skincare met veel alcohol en minerale oliën. Dat zorgt er namelijk voor dat je poriën kunnen verstoppen, waardoor je talg aanmaakt en een vette huid krijgt. 

Doe ook rustig aan met gezichtsscrubs. Milde scrubs zijn oké om de vette huid mee te exfoliëren, maar harde scrubs zeker niet. Kies daarom een scrub die bij jouw huidtype past. Van teveel scrubben raakt je huid bovendien geirriteerd én het helpt de olieproductie juist op gang. En dat willen we juist niet!

Welke producten er wél werken tegen een vette huid

Hoewel je misschien denkt dat je een vette huid juist niet moet hydrateren, is het tegendeel waar. Een vette huid moet je juist goed gehydrateerd houden, maar wel met de juiste producten die de olieproductie van je lichaam een beetje tegengaan. Het beste is om voor producten te kiezen waarin niet teveel olieën zitten, zodat je poriën niet verstopt raken.

Qua exfoliërende producten kun je het beste voor een milde scrub kiezen en ook producten met niacinamide werken goed. Door niacinamide worden je poriën namelijk minder terwijl de olieproductie wordt gereguleerd. Win-win dus!

Kortom: pas je huidverzorgingsroutine aan. Een gezichtsreiniger met 2% salicylzuur in de ochtend is prima, daarna een melkzuurglycolzuurtoner voor je T-zone en daarna een fijne crème die precies genoeg hydrateerd. 's Avonds af en toe scrubben,  een product met ceramide of niacinamide en een goede crème en je zult zien dat je huid er een stuk beter uit gaat zien.

Dit zijn onze beautytips voor producten met niacinamide

 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top