Lifestyle

Deze 6 financiële tips gaan je écht verder helpen in het leven

Deze 6 financiële tips gaan je écht verder helpen in het leven

Gaan je goede voornemens over je geld op orde krijgen nog goed? Misschien zijn je voornemens een beetje uit je hoofd verdwenen. Tijd om je even een boost te geven, want er zijn genoeg tips om op langere termijn beter met je geld om te gaan. Van geld besparen tot geld investeren - deze 6 financiële tips gaan je écht verder helpen in het leven. 

Geld tips #1 - Check of je meer geld kunt verdienen 

Het is altijd slim om te kijken of je genoeg verdient voor jouw functie. Als je in loondienst bent, is het handig om online te kijken in welke schaal iemand van jouw leeftijd met jouw soort functie hoort te zitten. Kijk dus goed rond en onderhandel met je baas over eventuele loonsverhoging. Naast loonsverhoging vragen en onderhandelen over je salaris, kun je natuurlijk ook om je heen kijken naar andere banen.

Geld tips #2 - Maak digitale spaarpotjes aan

We willen natuurlijk ook geld sparen. De manier waarop dat veel gemakkelijker gaat? Door elke maand automatisch een bedrag in te stellen dat wordt overgeboekt naar een digitaal spaarpotje. Dat kan een citytrip zijn die je wilt maken, een droomvakantie, geld voor een huis of je kinderen in de toekomst of misschien wel een designertas waar je van droomt. Wat het ook is: met een spaardoel en automatisch ingestelde afschrijvingen is sparen een stuk makkelijker. (En je aan de 50/20/30-regel houden is ook een tip!)

Geld tips #3 - Kijk of je wilt en kunt investeren

De loonkloof ken je waarschijnlijk wel, maar ken je de investeringskloof ook? Dat betekent dat vrouwen minder beleggen dan mannen. Terwijl het zo belangrijk is om je geld te investeren, helemaal als je veel verdient. Bovendien schijnen vrouwen zelfs betere en verstandige keuzes te maken als het over investeren gaat! Dus denk je aan investeren? Kijk dan goed wat je precies wilt doen en besef je natuurlijk dat je ook geld kunt verliezen. En vraag advies aan mensen die al met investeren bezig zijn.

Geld tips #4 - Zet spaargeld op een hoogrentende spaarrekening

Als je spaargeld hebt waar je liever niet aankomt en ook niet aan hoeft te komen, kun je denken aan een hoogrentende spaarrekening. Op dit soort rekeningen kun jij je (een deel van) je spaargeld storten, waarna je er meer rente over krijgt gestort dan bij je gewone bank. Het bekijken waard!

Geld tips #5 - Hup, ga aan de slag met je pensioen

Ja, 'pensioen' is een woord dat je niet wilt horen als het over geld gaat. Toch is het écht verstandig om er wel nu al overna te denken. Zeker als je (zelfstandig) ondernemer bent. Zet elke maand een beetje opzij voor later, een klein beetje is al voldoende, zodat je latere zelf blij is met de keuzes die je hebt gemaakt. 

Geld tips #6 - Overzicht is alles

Je financiën op orde krijgen is de beste tip van dit lijstje. Zorg dat je weet wat er binnenkomt en wat je waaraan uitgeeft. Of je het nu opschrijft in een kasboekje of het digitaal bijhoudt in een app zoals Dyme of de app van je bank zelf. Overzicht is alles, want dan weet je ook waar je op kunt besparen! 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top