Lifestyle

Met deze 3 tips raak je op een zo makkelijk mogelijke manier wat kilo's kwijt

Met deze 3 tips raak je op een zo makkelijk mogelijke manier wat kilo's kwijt

Het is iets waar we misschien liever niet (graag) over praten, maar toch ben je er onbewust misschien wel mee bezig: afvallen. Het is ook eigenlijk zo’n ongezellig onderwerp. Je leeft maar één keer en daar moet je van genieten ook. Toch kan dit ook met mate. Je hebt dan ook geen drastisch streng dieet nodig om van die paar extra kilo’s af te komen!

Ben je benieuwd wat je wél kunt doen om een wat gezondere lifestyle te hanteren? Wij hebben drie handige tips voor je op een rijtje gezet!

 

1. Veel bewegen

Misschien had je dit al wel aan zien komen, maar bewegen is een ontzettend belangrijk onderdeel van afvallen. En dit kan al in de kleine dingen zitten. Neem voortaan bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en loop dagelijks minimaal een half uurtje buiten. Ook als je geen fan bent van de sportschool, zijn er dus genoeg mogelijkheden! Daarnaast is een rondje wandelen in de natuur ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Even je hoofd leegmaken, dat hebben we allemaal wel eens nodig toch? Een goed streven is om een stappenteller te hebben. Wij zijn zelf fan van de Apple Watch - ook vanwege alle technische snufjes die je helpen gezond te leven. 

2. Bijhouden wat je eet

Alles begint bij het creëren van bewustwording. Dit geldt eigenlijk bij alles wat je wilt bereiken in het leven. Wil je beter worden in plannen? Dan zal je bewuster om moeten gaan met bijvoorbeeld een planning. Wil je afvallen? Dan is het goed om te weten wat je dagelijks eet. Door dit bij te houden in bijvoorbeeld een voedingsdagboekje, krijg je inzicht in wat je eet én drinkt. Let er wel op dat je niet obsessief calorieën gaat tellen.

3. Eiwitten en vezels

Niets is vervelender dan veel honger hebben tussen maaltijden door. En dat terwijl je net gegeten hebt. Om dit gevoel te voorkomen, is het goed om bij elke maaltijd voldoende eiwitten te eten. Denk hierbij aan ei, noten, zuivel of peulvruchten. Eiwitten blijven namelijk langer in je maag dan bijvoorbeeld koolhydraten. Het resultaat? Langer een vol gevoel. Daarnaast kunnen vezelrijke producten - als groente en fruit - ervoor zorgen dat je minder snel trek krijgt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top