Interior

5 tips om jouw stulpje klaar te maken voor het voorjaar

5 tips om jouw stulpje klaar te maken voor het voorjaar

Als er iets is waar we elk jaar weer naar uitkijken, zijn het wel de warme zomermaanden. Ondanks dat die periode nog even op zich laat wachten, komt de lente sneller om de hoek kijken dan je misschien denkt. Dit is dan ook hét moment om jouw interieur weer een echte opfrisbeurt te geven.

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan namelijk best lastig zijn om te bepalen waarmee je nou eigenlijk moet beginnen. Heb je wat inspiratie nodig om jouw stulpje klaar te maken voor het voorjaar? Je leest er alles over in dit artikel!

1. Mooie bloemen

Bij het begin van de lente, hoort natuurlijk de geur van de natuur. En gelukkig kun je die geur op een zeer eenvoudige manier in huis halen. Hoe je dit doet? Met een mooie bos bloemen natuurlijk! Wanneer het voorjaar begint, zal je merken dat de mooiste kleurrijke boeketten worden gemaakt. Van pastelkleurtjes tot knaltinten, alles is mogelijk. Ben je meer van de droogbloemen? Ook dat kan natuurlijk. Het voordeel hieraan is dat je niet wekelijks nieuwe bloemen hoeft te kopen. 

2. Nieuwe kleuren in huis

We hadden het net al even over de vrolijke boeketten, maar de muren kunnen misschien ook wel een likje verf gebruiken. Je hoeft dan ook niet gelijk voor een paarse of roze kleur te gaan, denk bijvoorbeeld ook aan diverse aardetinten. Nude is zo’n echte all time favorite die niet alleen perfect is voor de lente en zomer, maar past bij vrijwel ieder seizoen. Genoeg mogelijkheden dus om jouw huis een echte opknapbeurt te geven!

3. De grote voorjaarsschoonmaak

Misschien een wat minder leuke klus, maar ook de grote schoonmaak mag en kan natuurlijk niet ontbreken. Hoe fijn is het om alles netjes te hebben voordat een nieuw seizoen begint? Pak ieder hoekje van de kamer aan en ga er even grondig doorheen met de stofzuiger. Vergeet vooral niet om ook achter de kastjes en bank schoon te maken. Dit zijn echt van die typische plekken die vergeten worden tijdens het schoonmaken. Extra tip: neem ook de raamdecoratie mee in het proces. Gordijnen kunnen na een paar maanden wel een wasbeurtje gebruiken en die mooie jaloezieën bevatten meer stof dan je denkt.

4. Het huis insect-proof maken

Oké, we willen vooral niet klagen aangezien de temperaturen gaan stijgen en het leven simpelweg wat mooier wordt. Maar als er iets vervelend is, dan zijn het wel insecten. Lig je na een lange werkdag in bed, word je alsnog wakker gehouden door die irritante muggen. Het huis insect-proof maken is dan ook iets wat zeker niet mag ontbreken! Hoe je dit kunt doen? Door bijvoorbeeld gebruik te maken van horren. Het voordeel hieraan is dat er voor elk type deur of raam wel de perfecte hor te vinden is. Daarnaast is het verstandig om iemand te laten komen die het huis voorziet van een laagje anti-spin. Ja, dit klinkt raar, maar deze held zorgt er simpelweg voor dat er minder spinnen rondom het huis circuleren.

5. Accessoires 

Dé truc om je huis meer sfeer te geven, is wat leuke accessoires aan het geheel toevoegen. Waar je tijdens het najaar voornamelijk gebruik hebt gemaakt van donkere kleuren, kun je nu die gezellige en kleurrijke accessoires tevoorschijn halen! Denk bijvoorbeeld aan kussens met een vrolijk printje, mooie vazen of een nieuw vloerkleed. Zorg er in ieder geval voor dat het een mooi geheel wordt. Dan kan er eigenlijk niets fout gaan. 

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top