Haarverzorging

Gespleten haarpunten? Zo kom je daar vanaf

Gespleten haarpunten? Zo kom je daar vanaf

Ben je net bij de kapper geweest, merk je toch vrij snel dat er gespleten haarpunten ontstaan en dat terwijl je eigenlijk helemaal niet zoveel geks doet met je haar. Helaas krijgen we hier allemaal wel eens mee te maken, maar er is ook positief nieuws. Er zijn namelijk manieren om gespleten haarpunten tegen te gaan!

Ben jij nou ook zo benieuwd hoe je van die vervelende uitstaande punten afkomt? Of hoe je het proces in ieder geval kunt vertragen? Je leest er alles over in dit artikel. 

 

1. Haarmaskers gebruiken

Als ons haar iets fijn vindt, dan is het wel zo nu en dan een verzorgend haarmasker. Probeer dan ook minimaal één keer per week een moment in te plannen voor zo’n haarmaskertje. Dit zorgt ervoor dat je haar langer mooi blijft én de kans op het krijgen gespleten haarpunten is een stuk kleiner. Je lokken krijgen als het ware een echte boost.

2. Minder styling tools gebruiken

Ja, we maken er allemaal wel eens gebruik van en zonder dat we het door hebben, eigenlijk veel te vaak. Styling tools - zoals een föhn of krultang - zijn namelijk allesbehalve goed voor je haar. De hitte beschadigt je lokken, waardoor het sneller af kan breken. Laat je haar bijvoorbeeld vaker aan de lucht drogen en vind nieuwe manieren om je haar te krullen zonder hitte. Er zijn echt genoeg mogelijkheden!

3. Een bezoekje brengen aan de kapper

Zeker als je merkt dat je gespleten haarpunten hebt, is het belangrijk om snel een afspraak bij de kapper in te plannen. Hoe vervelend het soms kan zijn dat je lokken dan weer een stukje korter worden, het zorgt er wel voor dat je een gezonde coupe krijgt. Is dat niet wat we uiteindelijk allemaal graag willen? Rondlopen met gespleten haarpunten is nou niet het meest ideale scenario. 

4. Pas op met elastiekjes

Iets waar je misschien niet als eerste aan denkt, maar elastiekjes kunnen je lange lokken flink beschadigen. Het is dan ook belangrijk om te variëren met kapsels. Draag je haar soms in een vlecht, dan weer in een knot en de volgende dag laat je het lekker los hangen. Hierdoor zit je elastiekje niet continu op dezelfde plek en voorkom je beschadiging van je haar. Een kleine moeite, toch?

5. Shampoo en conditioner op de juiste manier gebruiken

Het lijkt altijd zo eenvoudig. Even snel een shampoo en conditioner in je haar en dan snel weer uitspoelen. Tip? Gebruik je favoriete shampoo voor je hoofdhuid en conditioner echt alleen voor de uiteinden van je lokken. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top