Interior

Minimalistische badkamer creëren? Gebruik deze 3 handige tips!

Minimalistische badkamer creëren? Gebruik deze 3 handige tips!

Naast het inrichten van de woonkamer en slaapkamer, mag de badkamer natuurlijk niet vergeten worden. Een minimalistisch interieur is iets wat we de laatste jaren veel voorbij zien komen en zo ook in de badkamer. Zeker in de badkamer komt deze interieurstijl goed tot zijn recht, omdat rust en reinheid hier voornamelijk centraal staat.

Een minimalistisch interieur hoeft bovendien helemaal niet saai te zijn! Denk bijvoorbeeld een een Scandinavische look met een minimalistisch randje. Sfeer en rust komt hierbij samen en dat is nou precies waar je naar op zoek bent.

Wil jij ook kunnen genieten van een oase aan rust in de badkamer? In dit artikel lees je drie handige tips voor het creëren van een minimalistische uitstraling in de badkamer.

 

Tip #1 - Wellness gevoel creëren

Misschien zag je deze tip niet aankomen, maar het is wel essentieel voor het creëren van een minimalistische badkamer. Kom je wel eens in de sauna? Dan is het je misschien al wel opgevallen dat daar écht een oase van rust gecreëerd is. Het is dan ook niet voor niets dat je na een dagje in de sauna helemaal ontspannen bent. Dat wellness gevoel creëren in de badkamer kan dus geen kwaad! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een losstaand bad of een luxe regendouche mét bluetooth installatie. Hierdoor krijg je echt dat ultieme wellness gevoel, zonder een overkill aan meubels en accessoires. 

Tip #2 - Geen overbodige accessoires

Iets wat je wilt voorkomen in een minimalistische badkamer, is drukte. We hadden het net al even kort over meubels en accessoires, maar dit is nou net het struikelblok bij het inrichten van een minimalistische badkamer. Een mooi accessoire hier, een schattig kastje daar en dan ook nog in allerlei verschillende kleuren. Nee, nee, nee. Dit moet je niet willen in een badkamer waarbij rust centraal staat. Bedenk - voordat je de badkamer gaat inrichten - goed welke meubels en accessoires centraal staan. Less is more

Tip #3 - Voldoende opbergruimte

Nu zal je vast denken, maar waar kan je alle spullen kwijt? Maak je geen zorgen. Ondanks dat 'less is more' centraal staat, betekent het niet dat het een kale en sfeerloze ruimte moet worden. Een statement kast in de badkamer is juist erg mooi! Dit kan bijvoorbeeld dé eyecatcher worden van jouw badkamer. Heb je geen ruimte voor een grote kast? Dan kun je ook investeren in een mooie maar praktische wastafelkast. Hierdoor neemt het geen extra ruimte in beslag, maar heb je wel voldoende plek om dingen op te bergen! Een win-win situatie, toch? 

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top