Fashion

Verdrietig nieuws: Franse modeontwerper Thierry Mugler is onverwachts overleden

Verdrietig nieuws: Franse modeontwerper Thierry Mugler is onverwachts overleden

Heel verdrietig nieuws op deze maandagochtend: gister is de Franse modeontwerper Thierry Mugler op 73-jarige leeftijd onverwachts overleden. Over de doodsoorzaak is nog niets gezegd. "We are devastated to announce the passing of Mr Manfred Thierry Mugler on Sunday January 23rd 2022. May his soul Rest In Peace.", laten de mensen achter het Instagram-account van de bekende modeontwerper weten. 

Thierry Mugler ging in 2002 met pensioen na een succesvolle carrière in de mode, waar hij de mooiste creaties maakte voor hedendaagse sterren als Kim Kardashian, Lady Gaga en Beyoncé.

In 2010 maakte de bekende ontwerper een comeback met het wereldwijd ontzettend populaire merk Mugler. Hét luchtje dat tegenwoordig bijna iedere vrouw wel in haar parfumcollectie heeft.

Café de Paris

Thierry Mugler werd in december 1948 geboren in Staatsburg. Twintig jaar later verhuisde hij naar Parijs en werd er in 1973 een nieuw label geboren: Café de Paris. Maar daar bleef het niet bij. Een jaar later richtte Mugler het modehuis 'Thierry Mugler' op. Zijn gestructureerde en geraffineerde silhouetten werden al snel zeer geliefd in de modewereld. 

Aanhoudende populariteit

Dat de creaties van Mugler zo populair waren? Daar was de couturier zelf niet zo verbaasd over. Door het tijdloze én unieke karakter, waren zijn creaties zeer geliefd bij veel wereldsterren. In de jaren 80 en 90 was Thierry Mugler bijvoorbeeld één van de eerste ontwerpers die grootheden als Demi Moore, Diana Ross en Tippi Hedren in zijn kleding liet lopen. Een recente en zeer bekende creatie van Thierry Mugler, is de opvallende jurk van Kim Kardashian die zij droeg naar het benefietevenement The Met Gala in New York.

Mugler

Naast zijn succesvolle carrière als modeontwerper, had Mugler dus ook succes als parfummaker. Iedere vrouw kent inmiddels het luchtje 'Alien' wel. De paarse flacon in combinatie met de unieke geur, maakt dit een echte favoriet. Eén ding is zeker: de creaties van Thierry Mugler zullen niet snel vergeten worden. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top