Haarverzorging

5 tips om je haar op de beste manier te verzorgen

5 tips om je haar op de beste manier te verzorgen

Merk je dat jouw haar snel vet wordt of dat het niet meer is zoals het was? Dan zou het kunnen dan jij jouw lokken niet op de juiste manier verzorgt. Ondanks dat het iets is wat standaard is geworden in jouw dagelijkse routine, komt er een hoop bij kijken om mooi en stralend haar te krijgen. Zelfs de verkeerde shampoo kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat je haar veel droger is dan normaal. Iets wat je natuurlijk niet wilt.

Gelukkig zijn er ook oplossingen voor! Van het masseren van de hoofdhuid tot goede verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Hairlust, in dit artikel vind je 5 tips om je haar op de beste (en juiste) manier te verzorgen.

Tip #1 - Hoofdhuid masseren

Je haar sneller laten groeien is misschien wel iets wat heel veel vrouwen willen. Zeker na een bezoekje aan de kapper waarbij er eigenlijk nét iets teveel vanaf is gehaald, kan je niet wachten om jouw lange lokken weer terug te krijgen. Eén van de beste tips hiervoor is je hoofdhuid regelmatig masseren. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding en bloedtoevoer naar de haarzakjes toe. Je haren krijgen op deze manier meer zuurstof en voedingsstoffen, waardoor jouw lokken daadwerkelijk sneller gaat groeien én het er mooier uit gaat zien! Een hoofdhuid massage kan dus eigenlijk niet ontbreken in je dagelijkse routine.

Tip #2 - Hitteproducten vermijden

Als er iets slecht is voor je lokken, is het wel het gebruik van hitteproducten. Hierbij kun je denken aan een stijltang, föhn en krultang. Wist je dat - wanneer je jouw haar geverfd hebt - de kleur na een tijdje zelfs kan veranderen door het gebruik van deze hitteproducten? Dit laat dan ook zien hoe schadelijk het is voor je haar - ook als je jouw coupe niet geverfd hebt. Natuurlijk komt het altijd wel eens voor dat we onze lokken moeten föhnen, maar probeer het zoveel mogelijk te vermijden. Laat je haar bijvoorbeeld op een natuurlijke manier drogen en ga op zoek naar alternatieven voor het krullen van haar zonder hitte.

Tip #3 - Juiste shampoo en conditioner gebruiken

Tijdens het doen van de boodschappen of een bezoekje aan de drogist, pakken we even snel een shampoo en conditioner uit de schappen. Ze zijn toch allemaal hetzelfde, zou je denken. Dit is natuurlijk niet helemaal het geval. Je kunt altijd het beste kiezen voor een mild reinigende sulfaatvrije shampoo. Deze reinigt je haar goed, maar niet op een ‘agressieve’ manier. Voor vrouwen met droog en pluizig haar, is een conditioner mét siliconen de juiste keuze. Pas alleen op dat er geen siliconen in een shampoo zitten. Dit kan namelijk leiden tot verzwaard haar dat niet in model te brengen is.

Tip #4 - Veel water drinken

Naast de verzorging van je haar, is het ook goed om jezelf te blijven hydrateren. Die gezonde, stralende en lange lokken komen er natuurlijk niet vanzelf. Toch vinden we het vaak lastig om genoeg water op een dag te drinken. Je denkt er simpelweg niet aan en voor je het weet is het alweer bijna tijd om te gaan slapen. Streef ernaar om minimaal anderhalve liter water te drinken per dag. Houd je niet van water? Dan kun je er natuurlijk ook een smaakje aan toevoegen of een passende vervanger vinden.

Tip #5 - Puntjes regelmatig laten knippen

Vraag jij jezelf ook regelmatig af of het weer tijd is om de puntjes bij te laten knippen? Wanneer je eenmaal ‘dode’ puntjes hebt, helpt geen enkel product om dit tegen te gaan. Een bezoekje aan de kapper kan dus zeker geen kwaad! Al is het alleen om de puntjes bij te knippen, het zorgt er wel voor dat jouw haar gezond blijft. En zeg nou zelf, niemand wordt toch blij van droge en gespleten punten?

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top