Lifestyle

Good to know: deze 3 dingen hebben een negatieve invloed op je libido

Good to know: deze 3 dingen hebben een negatieve invloed op je libido

Merk je dat jij en je partner de laatste tijd op een ander level zitten qua spanning in de slaapkamer? Wanneer het hebben van seks met je partner meer als een ‘taak’ voelt, zit er iets niet helemaal goed. Dit kan alles te maken hebben met je seksdrive, ook wel libido genoemd.

Je libido heeft dan ook zeker niet altijd iets te maken met je partner. Er zijn namelijk een aantal dingen die invloed kunnen hebben op je libido. Van stress tot te weinig slaap, in dit artikel lees je er alles over!

Stress

Dit is misschien wel de grootste oorzaak van een lager libido. Wanneer je veel stress aan je hoofd hebt door bijvoorbeeld werk, kan het erg lastig zijn om die knop in de slaapkamer om te zetten. Er zijn namelijk nog honderd dingen die geregeld moeten worden en je hoofd staat dan ook totaal niet naar een spannende avond met jouw liefde. Maar onthoud, uiteindelijk komt je libido weer terug. We gaan allemaal wel eens door een stressvolle periode waardoor seks nou eenmaal op een tweede plek komt te staan.

Je slaapt te weinig

Je hebt vast weleens gemerkt dat - wanneer je weinig slaap hebt gehad - je amper tot niet vooruit te branden bent. Je hebt dan ook geen behoefte aan lichamelijke inspanning. Te weinig slaap is dus niet heel goed voor je seksdrive. De oplossing? Onderzoeken waarom je zo weinig slaapt. Komt het bijvoorbeeld doordat je veel hebt om over na te denken? Er is altijd wel een oorzaak voor een slaaptekort.

Relationele problemen

Een logische oorzaak voor een lager libido, maar het wordt nog altijd vaak vergeten. Wanneer je momenteel niet dezelfde connectie voelt met je partner als voorheen, kunnen dingen stroef verlopen. Zo ook het opzoeken van spanning in de slaapkamer. Wanneer je bijvoorbeeld onlangs een ruzie hebt gehad en dit nog altijd niet uitgesproken is, kunnen we spreken van een kink in de kabel. Wil je dat jouw libido weer wordt zoals eerst? Dan zul je toch samen met jouw partner naar een oplossing moeten gaan zoeken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top