Lifestyle

Daten in lockdown: 6 x date ideeën in Amsterdam

Daten in lockdown: 6 x date ideeën in Amsterdam

Daten in lockdown is allesbehalve makkelijk. Waar je normaal in een koffietentje gaat zitten of samen een wijntje doet in de stad, kan dat nu allemaal niet. Maar er is meer dan enkel koffie to-go halen, je kunt het namelijk écht wel gezellig maken tijdens je dates in lockdown.

Dit zijn 6 date ideeën!

Daten in lockdown #1 - Amsterdam Light Festival

Tot en met 14 januari is het Amsterdam Light Festival. Wandel samen met je date door de stad en bekijk de lichtkunstwerken, die je met Instagram  nog meer tot leven kunt brengen. Zo kun je toch een beetje op museumdate, maar dan buiten.

Hier vind je meer informatie

Daten in lockdown #2 - Maak een wandeling langs jullie favoriete koffietentjes

Oké, dat wandeldaten heb je misschien een beetje gehad inmiddels. Toch kun je het leuker maken door bijvoorbeeld een route uit te stippelen, bijvoorbeeld langs jullie favoriete koffietentjes. Knus! En je leert de ander meteen een beetje kennen, zeker als je langs koffietentjes in elkaars wijk gaat.

Daten in lockdown #3 - Bestel een bier- of wijnproeverij voor thuis

Op de tweede of derde date is de kans groot dat jullie bij elkaar thuis afspreken in een lockdown. Leuk idee: bestel een bier- of wijnproeverij. Van online wijnproeverijen tot een pakket voor thuis, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat inmiddels. Gezellig om te doen en een stuk minder cliché dan samen Netflixen. Kom maar door met dat wijn drinken!

Daten in lockdown #4 - Samen schaatsen

De ultieme winterdate is natuurlijk samen schaatsen. Check hier of een van de buiten ijsbanen in Amsterdam buiten is, zoals die op het Museumplein. En eh, met een beetje geluk kunnen we binnenkort weer schaatsen op de grachten!  

Daten in lockdown #5 - Doe een Street Art Tour

Houd je normaal van museumdates? Dan is dit de ideale lockdowndate voor jou. In Amsterdam zijn er verschillende street art tours die je kunt lopen met elkaar. Ook handig: tijdens deze date kan je meteen checken of je een Instagram boyfriend aan de haak aan het slaan bent. ;-) 

Daten in lockdown #6 - Stroopwafels op de Albert Cuypmarkt

Nog een date die je buiten kunt doen, is samen naar de markt gaan. Klinkt misschien een beetje saai, maar je moet wat als je wilt daten in lockdown, right? En een hartvormige stroopwafel op de Albert Cuyp halen samen is eigenlijk ook wel heel schattig.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top