Interior

3 stijlvolle manieren om droogbloemen te verwerken in het interieur!

3 stijlvolle manieren om droogbloemen te verwerken in het interieur!

Als we ergens van houden is het zo nu en dan onze woonkamer, slaapkamer of keuken een make-over geven. Een fris kleurtje hier en wat opvallende accessoires daar, er zijn genoeg mogelijkheden om het interieur nét wat stijlvoller te maken. Een goed voorbeeld hiervan - en tegenwoordig ontzettend populair - zijn droogbloemen. 

Hoe je droogbloemen het beste kunt verwerken in het interieur? Je leest er alles over in dit artikel! 

 

Manier #1 - Droogbloemen in een vaas

De eerste en misschien wel populairste manier van droogbloemen verwerken in het interieur, is natuurlijk in een vaas. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende droogbloemen én vazen, waardoor je de mooiste combinaties kunt maken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om meerdere droogbloemen in vazen door het huis te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, keuken en slaapkamer. Werk je thuis? Dan is het leuk om deze werkplek wat stijlvoller te maken voor een grote bos droogbloemen in een vaas op het bureau te plaatsen. Zo wordt thuiswerken een stuk leuker!

Manier #2 - Droogbloemen in een glazen fles

Ben je op zoek naar een wat meer subtiele manier om droogbloemen te verwerken in het interieur? Dan zijn glazen flesjes misschien wel wat voor jou! Je kunt bijvoorbeeld een klein glazen flesje vullen met een aantal droogbloemen, om deze vervolgens op de bijzettafel of je nachtkastje te plaatsen. Hierdoor heb je alsnog een mooi bosje droogbloemen in het interieur, maar dan op een zeer minimalistische manier. Extra tip: kies voor droogbloemen in een neutrale kleur als je wilt dat deze niet al te veel opvallen.

Manier #3 - Droogbloemen in een lijstje

Voor alle creatievelingen onder ons is dit een hele leuke manier. Heb je al eens gehoord van droogbloemen in een lijstje? Het leuke hieraan is dat je als het ware zelf kunst maakt, maar dan op een zeer eenvoudige manier. Alles begint natuurlijk bij het uitkiezen van een passend lijstje. Van zwart tot goud, het ligt er maar net aan waar jij van houdt. Hetzelfde geldt voor de droogbloemen. Ga je voor uitgesproken kleuren of zijn neutrale tinten toch meer jouw ding? Waar je ook voor kiest, het zal hoe dan ook een mooie toevoeging zijn aan het interieur!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top