Lifestyle

Om deze 4 redenen is Dry January helemaal niet zo'n slecht idee

Om deze 4 redenen is Dry January helemaal niet zo'n slecht idee

Ben je al een beetje bijgekomen van de kerstdagen en new years eve? Een drankje hier en een drankje daar, er is vast en zeker genoeg alcohol genuttigd tijdens de feestdagen. Groot gelijk natuurlijk, maar het resultaat is een fikse kater én ook nog eens een aanslag op jouw lichaam. 

De oplossing om jouw lichaam even helemaal tot rust te laten komen? Dry January! Een maand lang geen alcohol nuttigen om het jaar gezond te beginnen. Ben je benieuwd naar de voordelen? Je leest er alles over in dit artikel!

 

Geld besparen

Eerlijk is eerlijk, na Sinterklaas en Kerst kan een beetje geld besparen geen kwaad toch? Hoe leuk afgelopen maand ook was, we voelen het toch wel in onze portemonnee. Reken maar eens uit hoeveel geld je gemiddeld per maand uitgeeft aan drank. En dat terwijl je het misschien niet eens doorhebt. Alleen al om deze reden is meedoen aan Dry January een goed idee!

Detox voor je huid

Waarschijnlijk wist je dit al, maar alcohol is heel slecht voor je huid. Zie Dry January dan ook als een soort detox-maand. Zowel mentaal als fysiek. Jouw huid zal je dankbaar zijn! Er zijn daarnaast ook genoeg alcoholvrije alternatieven en frisdrank of water kan ook best lekker zijn. Het is misschien even wennen tijdens de vrijdagmiddagborrel, maar laat je creativiteit de vrije loop gaan en creëer de lekkerste alcoholvrije cocktails!

Meer energie

Is het je ook al eens opgevallen dat het veel energie kan kosten om te herstellen van een kater? En dat terwijl je de avond daarvoor nog barstte van de energie. Doordat jouw lichaam alle rommel - ook wel alcohol genoemd - moet opruimen, gaat daar alle energie naartoe. Hierdoor wordt je een stuk minder productief en zal je meer moeten rusten. Daarnaast heeft alchohol ook nog eens invloed op je slaap, terwijl een goede nachtrust zo belangrijk is. En zeg eens eerlijk, wie wilt er nou niet meer energie?

Sterker immuunsysteem

Naast het krijgen van meer energie door mee te doen aan Dry January, versterk je ook nog eens jouw immuunsysteem. Een gezond lichaam kan zich namelijk beter wapenen tegen ‘gevaren’ van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan een verkoudheid of griep. Wist je dat alcohol zelfs kan leiden tot inwendige ontstekingen? Iets waar je al helemaal niet op zit te wachten aan het begin van een nieuw jaar. Zorg er dus voor dat jouw lichaam ook echt de mogelijkheid krijgt om zich te kunnen herstellen. Zoals je ziet is meedoen aan Dry January dus helemaal niet zo’n slecht idee, toch?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top