Beauty

6 x tips voor het creëeren van een 'no make-up' make-up look

6 x tips voor het creëeren van een 'no make-up' make-up look

Het is natuurlijk altijd leuk om te experimenteren met de mooiste make-up looks, maar voor een dagelijkse look is het vaak te heftig. Als je elke dag make-up draagt, kun je het beste kiezen voor een wat natuurlijkere look. Het mooiste is dan als het er ook nog uitziet alsof je helemaal geen make-up op hebt.

Hier vind je 6 tips voor het creëeren van een 'no make-up' make-up look. 

1. Zorg voor een goede basis

Als er iets belangrijk is dan is het wel de juiste verzorging voor je gezicht. Anders zal de make-up simpelweg minder goed en mooi op je huid blijven zitten. Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is - met behulp van bijvoorbeeld een voedende dagcrème - en maak je gezicht elke dag goed schoon. Zo zal je huid er al een stuk frisser uitzien en voorkom je ook ook nog eens onzuiverheden.

 

2. Vergeet de primer niet

Als je wilt dat je make-up lang blijft zitten, is het gebruik van een primer essentieel. Ook is het gebruik van een primer een stuk beter voor je huid, aangezien er een extra laagje tussen je make-up en je gezicht komt. Kies een primer die past bij jouw huid, zo heb je bijvoorbeeld primers die een mat effect hebben, of je poriën kleiner maken. Doe hier je research naar, want dit zal een groot verschil maken.

3. Een goede concealer

Voor de ultieme 'no make-up' make-up look is het van belang om zo min mogelijk make-up te gebruiken. Breng dus alleen concealer aan onder je ogen en op donkere plekjes of oneffenheden. Als je toch wat meer make-up wilt dragen, kun je ook kiezen voor een lichtdekkende foundation. Zo houd je het allemaal zo veel mogelijk naturel.  

4. Blush

Om een beetje kleur aan te brengen, gebruik je een zachte tint blush. Kies bijvoorbeeld voor een crème blush, deze kun je makkelijk aanbrengen met je vingers. Breng deze aan op de appeltjes van je wangen, dit ziet er namelijk natuurlijker uit. Bronzer kun je beter overslaan, aangezien dit er snel niet natuurlijk uitziet. Als je toch bronzer op wilt, neem dan een lichte bronzer en breng deze aan op de jukbeenderen, je kaaklijn en je haarlijn. 

5. Natuurlijke wenkbrauwen

Ook je wenkbrauwen kun je het beste zo naturel mogelijk houden. Als je van jezelf al volle wenkbrauwen hebt, kun je ervoor kiezen deze alleen even door te kammen. Als dit niet het geval is, kun je ze licht aanzetten met behulp van een gekleurde wenkbrauwgel.  

6. Donkerbruine mascara

Mascara kan al snel zorgen voor een heftige make-up look vooral als je er veel van gebruikt. Als je toch mascara op wilt, kies dan voor een donkerbruine mascara. Dit ziet er een stuk natuurlijker uit, en dat wil je juist. Heb je donkere wimpers van jezelf? Krul deze dan alleen, voor een nog natuurlijker effect. 

 
Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top