Interior

5 originele manieren om je huis gezelliger te maken met wanddecoratie

5 originele manieren om je huis gezelliger te maken met wanddecoratie

Je huis moet een plek zijn waar jij je thuisvoelt en hoe jouw stulpje eruitziet, speelt daarbij een grote rol. Een comfortabele bank, een heerlijk bed, een goede eettafel en leuke accessoires om het gezellig te maken, vormen een goede basis. Vergeet echter niet dat kleine dingen vaak een groot verschil maken.

Iets wat een grote rol speelt én wat vaak onderschat wordt bij het samenstellen van een fijn huis, zijn de wanden. Overal witte muren zorgt voor een super klinisch geheel. Is jouw woning, nu je er bij stilstaat, voorzien van te veel saaie wanden? Dan wordt het hoog tijd om deze onder handen te nemen.

Gelukkig zijn er tal van opties om dit - vaak ook heel betaalbaar - te kunnen veranderen. Wij hebben de vijf allerleukste en origineelste voor je verzameld. 

1. Haal de natuur naar binnen

We leven in een tijd dat we meer binnen zitten dan normaal en misschien besef je het niet direct, maar het zou zo maar kunnen dat je onderbewust de natuur een beetje mist. Zelfs als dit niet het geval is, vormen beelden van de natuur fijne wandbekleding. Eén goede optie is een lekker grote poster van de natuur. Doe er een knappe lijst omheen en je hebt een hele fijne en rustige sfeer in huis. Mooi voor boven de bank, in de slaapkamer of juist in de hal. Je kan ook kiezen voor twee prints die fraai met elkaar matchen en die van identieke of juist verschillende groottes zijn. Qua soorten natuurposters zijn er landschappen of juist bijvoorbeeld stillevens van bloemen. Voor ieder wat wils dus!

2. Wandplanken

Heb je tijdens reizen mooie souvenirs op de kop getikt die je graag een ereplaatsje wilt geven in jouw huis? Dan is een wandplank daar ideaal voor. Kies voor een kleine wandplank en zet daarop één item of een andere compilatie van een oneven getal aan decoratie. Doordat je een oneven aantal items neerzet, ziet het geheel er net wat spannender uit. Kies je voor een bredere plank? Dan zou ik de souvenirs combineren met andere items zoals een vaasje met droogbloemen, boeken of een fotolijst. Op die manier ziet het er niet uit alsof je geen fantasie hebt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeahome.nl (@makeahomenl)

3. Een wandkleed

Eén item wat echt een comeback heeft gemaakt, is het wandkleed. Het suffige imago heeft plaatsgemaakt voor een hip karakter dankzij de moderne wandkleden die er tegenwoordig te krijgen zijn. Het Scandinavische merk Ferm Living heeft hele mooie maar ook bij 2222Studio kun je minimalistische wandkleden met een moderne twist scoren. Heb je een sprei of een dun vloerkleed? Ook deze zouden gebruikt kunnen worden als wandkleed. 

4. Kaarsenhouder voor aan de wand

Een geweldig item voor aan de muur - en écht niet alleen als je in een landhuis woont - is een kaarsenhouder voor aan de wand. Ga voor een klassieke of landelijke variant waar je een mooie blokkaars in of op kan plaatsen of kies voor eentje van het merk Menu als minimalistisch meer je ding is. Dol op geurkaarsen? Dan moet je voor een kaarsenhouder voor aan de wand van het merk L'AIMÉ gaan - de meeste geurkaarsen hebben een formaat die er precies op past. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MENU (@menuspace)

5. Compilatie van mooie kaarten

Tijdens een reis aan Marrakech, heb ik het Jardin Majorelle bezocht en het aangrenzende Musée Yves Saint Laurent. Bij de museumwinkel werden kaarten verkocht met illustraties van Yves Saint Laurent himself die hij rond de kerstperiode naar mensen stuurde. Ik heb er flink wat aangeschaft - nog niet wetende wat ik ermee kon doen. Na een jaar ongebruikt in de kast te hebben gelegen, had ik ineens een goed idee ervoor toen ik in mijn nieuwe stulpje ging wonen: dit is de perfecte wanddecoratie voor in de hal. Ik heb de kaarten op een speelse wijze naast elkaar gehangen en ik krijg regelmatig complimenten erover. Jij kunt dit natuurlijk ook doen. Kies wel voor kaarten die mooi bij elkaar passen (bijvoorbeeld door voor een bepaald thema te kiezen) zodat je er één geheel van maakt - ook als je niet in één keer een mooi setje ergens kan aanschaffen zoals ik heb gedaan. 

Bonus tip: geef de muren een lekker kleurtje

Het geijkte beige, wit en andere neutrale tinten kennen we inmiddels wel. Durf eens een keer écht uit te pakken met een opvallende kleur. Valt het niet in de smaak? Dat is niet erg want je hebt het eigenlijk zo weer veranderd én het kost niet zoveel geld. De bovenstaande wanddecoratie mogelijkheden knallen er bovendien nog lekkerder uit als ze muren voorzien van een mooie tint zitten. 

Beeld: Ferm Living en Menu
Deel dit artikel
Back to top