Lifestyle

Deze 5 types vind je aan elke kersttafel!

Deze 5 types vind je aan elke kersttafel!

Het is zover: de jaarlijkse kerstdiners gaan dit weekend plaatsvinden! Onder het genot van een hapje en drankje bijkletsen met familie en vrienden. Misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Waarom? Omdat samenzijn echt centraal staat. Toch merk je elk jaar weer dat de kersttafel omringd is met verschillende types, waardoor het nooit - en dan ook echt nooit - saai is.

Van de georganiseerde gastvrouw tot de altijd jeugdige tante, in dit artikel bespreken wij de 5 meestvoorkomende types rondom de kersttafel!

 

Type #1 - De georganiseerde gastvrouw

Ze is nooit stil, maar ze zit ook nooit stil. Letterlijk. Waarschijnlijk wordt het kerstdiner elk jaar bij haar georganiseerd en is ze continu bezig met haar gasten. Een tikkeltje stress komt dan ook wel bij dit type kijken natuurlijk. Alles moet perfect verlopen en als er ook maar iets misgaat, is er nood aan de man. Ohja en niet te vergeten: ze maakt de lekkerste maaltijden. Want koken kan ze als de beste. Ondanks dat ze soms ook wel haar rust mag pakken, kunnen we niet zonder de georganiseerde gastvrouw.

Type #2 - De drankorgel

Als er iemand is die niet vies is van een beetje ‘vroeg pieken’, is het de drankorgel wel. Even toasten op een mooie kerstavond? Oeps, te laat. De drankorgel heeft al een slokje genomen. Iets met ongeluk als je dit doet? Naja, het maakt allemaal niet uit voor dit type. Zolang er drank, eten, drank, gezelligheid en nog een beetje drank is, wordt het een gezellige kerstavond. Kan jij je hierin vinden?

Type #3 - De altijd jeugdige tante

Een fout grapje hier en een ongemakkelijke opmerking daar. Ja, de altijd jeugdige tante zit in élke familie. Ondanks dat ze je soms compleet voor het blok kan zetten, is ze wel de sfeermaker van de avond. Ze brengt haar aanstekelijke lach met zich mee en raakt nooit uitgepraat. Je komt er niet tussen. Echt niet. Probeer maar eens. En zodra je er dan een keertje tussenkomt, heeft ze wel een inkoppertje waardoor zij weer aan het woord is. Eén ding is zeker: het is nooit saai met de altijd jeugdige tante.

Type #4 - De foodie

Oké, we hadden het er net al even over dat de georganiseerde gastvrouw de lekkerste maaltijden op tafel zet, maar de foodie kan er ook wat van. Zij weet alles - en dan ook echt alles - op het gebied van eten. De hulp die je even nodig hebt wanneer je denkt dat het kerstdiner compleet gaat mislukken. Je kunt de foodie dan ook zien als een gezellige hulp in de keuken, maar ook zeker aan tafel. Heb je een vraag over het eten? Geen probleem, ze helpt je graag! Ohja, extra voordelig is dat de foodie vrijwel alles lekker vindt. Dat maakt het bedenken van een origineel kerstdiner toch weer wat makkelijker!

Type #5 - De 'ik ben op dieet'

First things first: want het is alleen maar goed als je jezelf hebt voorgenomen om wat op je voeding te letten. Zeker tijdens de kerstdagen vliegen de kilo’s eraan zonder dat je het zelf doorhebt. Toch let dit type wel extreem op wat ze allemaal eet tijdens het kerstdiner. De aardappelkroketjes blijven staan, maar de verschillende groenten eet ze braaf op. December is nou niet de beste maand om te beginnen met diëten. Zullen we gewoon volgende maand beginnen? Of die maand daarna?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top