Haarverzorging

Met deze 5 tools krijg je de mooiste krullen zonder hitte

Met deze 5 tools krijg je de mooiste krullen zonder hitte

Als we ergens van houden dan is het wel een mooie coupe, toch? Om een beetje afwisseling te creëren, zijn er tegenwoordig ontzettend veel manieren om jouw haar een net wat andere look te geven. Je kent het wel, vrouwen met stijl haar willen krullen en andersom.  Toch kan het dagelijks gebruik van stylingsproducten met hitte erg schadelijk zijn voor jouw lokken. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om jouw haar een net wat andere look te geven zónder hitte. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Krullen zonder hitte #1 - Rollers

Deze methode ken je misschien wel, want veel vrouwen gebruiken rollers al jarenlang! Dit is dan ook één van de bekendste manieren om krullen in je haar te krijgen zonder hitte. Kijk eerst wat voor soort krul je wilt, voordat je rollers gaat aanschaffen. Deze items zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Wil je graag volume en een beetje slag? Dan kun je het beste kiezen voor grote rollers. Wil je liever kleine en opvallende krullen? Dan voldoen kleine rollers geheel aan jouw wensen. Breng de rollers in wanneer je haar vochtig is en combineer dit met wat mousse of haarlak.

Krullen zonder hitte #2 - Sokken

Wie dacht dat een sok alleen handig was om geen koude voeten te krijgen, heeft het mis! Maak om te beginnen een hoge staart die bijna helemaal bovenop je hoofd zit. Knip de tenen van de sok af en breng deze als een ‘donut’ aan tot de puntjes van jouw staart. Vervolgens wikkel je de punten in de ‘donut’ en kan het oprollen van jouw lokken beginnen. Ben je helemaal bij het elastiekje gekomen? Dan zet je de sok vast en spray je wat haarlak in het haar. De volgende ochtend word je wakker met mooi gekruld haar!

Krullen zonder hitte #3 - Rietjes

Heb jij nog wat plastic rietjes ergens in huis liggen? Lucky you! Als je houdt van heel veel kleine krulletjes is dit de perfecte methode voor jou. Je wikkelt als het ware kleine plukjes haar rondom de rietjes. Let wel op: het kan heel - en dan echt heel - lang duren voordat je het gewenste resultaat krijgt.

Krullen zonder hitte #4 - Haarband

Ondanks dat je een haarband meestal gebruikt als accessoire, is het ook een perfect item om krullen zonder hitte mee te maken. Je krult jouw lokken als het ware om de haarband heen en onthoud: hoe strakker je jouw haar om de band heentrekt, hoe strakker de krullen worden. Extra voordeel: je hoeft niet de hele nacht met een haarband te slapen. Zorg er in ieder geval voor dat het item minimaal 20 minuten blijft zitten.

Krullen zonder hitte #5 - T-shirt

Geloof het of niet, maar ook met een T-shirt kun je de mooiste krullen zonder hitte maken! Hoe je dit doet? Kam je haar naar voren, verdeel je lokken in verschillende plukken en rol het T-shirt helemaal op. Vervolgens kun je de uiteindes vastmaken met bijvoorbeeld een elastiekje. Na er een nacht mee geslapen te hebben kun jij de volgende dag profiteren van prachtige krullen!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top