Beauty

6 tips waardoor jij je parfum de hele dag blijft ruiken

6 tips waardoor jij je parfum de hele dag blijft ruiken

Heb je een nieuw parfum gekocht die al een tijdje op je wishlist stond, vervliegt de geur in no-time. Niet zo fijn natuurlijk. In plaats van het parfum de schuld te geven, kun je beter kijken naar wat je kunt veranderen om de geur beter te ruiken. Het zou namelijk goed kunnen dat je je parfum niet goed genoeg aanbrengt.

Dit zijn 6 tips waardoor je je parfum de hele dag blijft hangen. Wel zo fijn.

 

Parfumtips #1 - Breng het parfum direct na het douchen op 

Eén van de beste tips waardoor je parfum beter blijft hangen, is door ‘m direct op te brengen. Dat betekent dus al aan het begin van de dag, direct nadat je uit de douche stapt. Een vochtige huid houdt geur namelijk het beste vast. Dus voor de volgende keer: spray je favoriete parfum op na het douchen. Een klein beetje is dan misschien al genoeg.

Parfumtips #2 - Zorg ervoor dat je huid gehydrateerd is

Ook belangrijk als je uit de douche stapt, is je huid extra hydrateren. Zeker in de winter wil jij je droge huid lekker insmeren met een fijne bodycrème. Om je parfum beter te laten hangen, kun je voor een bodycrème kiezen met dezelfde geur. Veel parfums hebben namelijk een bijpassende douchegel en bodycrème. Wat je ook kunt doen, is voor een ongeparfumeerde bodycrème kiezen. Smeer jezelf goed in en spray dan wat parfum op je polsen en nek. Zo blijft het lang hangen. 

Parfumtips #3 - Spray het parfum op bepaalde punten

Op welke plekken kun je het beste parfum sprayen? Dat zijn zonder twijfel de zogenoemde hartslagpunten: je polsen, je nek, ellebogen en zelfs je knieholte. Misschien een beetje raar maar op al deze plekken blijft het het parfum wél het langst hangen. Dat komt omdat deze punten op de warmste plekken van je lichaam zitten en daar wordt geur het langs vastgehouden. Spray dus geen parfum op je haar, wat veel mensen doen, maar op je polsen en ellebogen.

Parfumtips #4 - Wrijf je polsen dus niet tegen elkaar aan!

Ja, parfum op je polsen sprayen is helemaal the way to go. Zorg er alleen wel voor dat jij je polsen niet tegen elkaar aan wrijft. We weten dat dat iets is wat je bijna automatisch doet, maar als jij je parfum langer wilt ruiken dan moet je dat juist niet doen. Door de wrijving verpletter je namelijk de topnoten van het parfum en die wil je juist ruiken!

Parfumtips #5 - Check of je eau de toilette of eau de parfum gebruikt 

Er zijn verschillende soorten parfums: eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne en eau fraiche. Je weet waarschijnlijk wel dat eau de parfum de hoogste concentratie essentiële oliën heeft. Parfum blijft daarom een stuk langer hangen, simpelweg omdat er meer product in zit. In parfum zit over het algemeen 15 tot 30% essentiële olie, in eau de toilette 5 tot 15 procent. In lichtere formules zoals eau de cologne en eau fraiche zit meestal minder dan 5 procent. Meer geur? Koop dan dus een eau de parfum en geen eau de toilette.

Parfumtips #6 - Kijk naar de basisnoten van het parfum

Parfum bestaat uit verschillende noten: basisnoten, hartnoten en topnoten. Topnoten zijn de eerste geuren die je ruikt na het sprayen en vervagen het snelst, de middennoten blijven langer hangen en de basisnoten zul je het langst blijven ruiken. Als je voor een langhoudende geur wilt gaan, kies dan voor zwaardere basisnoten. Denk bijvoorbeeld aan hout, leer, musk en amber.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top